Lyft upp Qi Stockholm [2009-11-07]

Varje termin har vi två grundkurser i Lyft Upp Qi i Stockholm. Helgens kurs var terminens andra men inte sista kurs eftersom vi ser fram emot Lyft Upp Qi 2 som kommer senare i år. Under helgen fick deltagarna bla möjligheten att förbättra sina rörelser, möta andra qigong-studenter, träna i vårt starka qi-fält och ägna två dar åt att öka förmågan att använda kroppen och sinnet på ett för hälsan bra vis.

Några kommentarer från deltagarna:

Ryggproblem

"Jag började träna qigong därför att jag hade ont i ryggen. Fick tipset från en kompis som tyckte qigong var fantastiskt. Det var värt att prova eftersom jag knappt kom upp ur sängen vid det tillfället. Jag gick en helgkurs och min ryggsmärta försvann under den kursen. Mitt tips är att försöka få in en rutin och träna varje dag. Jag blir lugnare i sinnet, tankarna och mjukare och lugnare i kroppen. Jag sover också bättre."

Tränar på jobbet

"Bra kurs. Vi har tränat qigong på jobbet varje morgon i ca 10 års tid. Vi lånar ett konferensrum och tränar där. Gå gärna en längre kurs om ni är sugna på att lära er mer om qigong. Man förstår mer om qigong när man går de längre kurserna."

Aldrig förkyld

"Bra kurs. Helgen har gått väldigt fort. Under kursen har det pirrat i gamla ärr på kroppen. Träningen hemma är väldigt viktig. Jag har blivit mjuk i kroppen och jag är aldrig förkyld längre. Jag tycker om trädgårdsarbete så om jag överanstränger mig så tränar jag bara lite extra så blir det bra. Jag rekommenderar alla att fortsätta träna."

Bättre dag med morgonträning

"Om jag tränar på morgonen mår jag så mycket bättre när jag kommer till jobbet. Tiden har gått ruggigt fort."

"Om jag tränar på morgonen märker jag stor skillnad på hur jag hanterar stress och koncentrations nivån under dagen."

Sthlm nov 2009

Tiden gick snabbt

"Jag är här därför att en kompis introducerade qigong för mig. Jag tror detta kan passa mig rätt bra. Jag är förvånad över hur snabbt tiden har gått de här två dagarna."

Glömt tidigare krämpor

"Jag har glömt alla krämpor jag haft, vill inte lägga energi på att tänka på dom. Har tappat intresse för det där med sjukdom."

Spända armar

"Jag är glad att jag kom hit och jag tycker att det varit en bra kurs. Jag var väldigt spänd i armarna när jag kom. Nu är dom mycket mjukare. Under La Qi har det pirrat i höften."

Hantera vardagen

"Hela livet förändrades efter att jag började träna qigong. Det är ett jättebra redskap att ha med sig i vardagen. Det har gjort mig lugnare och jag kan hantera alla möjliga situationer bättre. Jag har fått mycket bättre sömn av träningen. Ärren från en brännskada som jag fick när jag var ett år gammal har nästan helt försvunnit. Det är jag fascinerad av."

Lugn och pigg

"Jag känner mig lugn och pigg. Tack för helgen."

Livskvalitet

"Qigong betyder mycket för mig. Min livskvalitet förbättras hela tiden om jag tränar."

Lärare:

Johannes Nordgaard