Shenxin Qigong Helsingborg [2009-10-31]

Deltagarna på helgens kurs i Shenxin Qigong i Helsingborg uttryckte stor glädje över att kursen hölls i deras hemstad. Alla deltagarna hade tidigare tränat Lyft Upp Qi så de lärde sig fort och koncentrationsnivån var från början ganska hög. Under rasterna drack vi te, åt goda kakor och stämningen var på topp.

Några kommentarer från deltagarna

Tacksamhet över qigong

"Jag är väldigt nöjd med kursen. Jag är tacksam och glad att jag fått lära mig ytterligare en qigong-metod."

"Jag har längtat efter den här kursen länge och jag är glad att jag kunde vara med. Det har varit två underbara dagar. Jag känner mig just nu väldigt full av qi."

"Jag är väldigt tacksam och glad att jag överhuvudtaget hittat den här qigongen. Shenxin Qigong verkar vara ett bra komplement till Lyft Upp Qi. Tack så mycket för en jättebra kurs."

Mentala och fysiska förbättringar

"Det har varit en bra kurs, qi har jobbat på sina ställen. Jag sover väldigt bra när jag tränar qigong. Förut kunde jag ligga vaken i timmar innan jag somnade. Jag har fått många mentala och fysiska förbättringar. Jag tål stress mycket bättre, har en högre koncentrationsförmåga. Smärtproblematik som jag haft i flera år har försvunnit, förstoppningar har jag inte längre, immunförsvaret är bättre. Nu tål jag även att vistas bland katter."

Annorlunda känsla

"Det har varit en jättetrevlig kurs. Efter att jag började träna Shenxin Qigong så känns Lyft Upp Qi annorlunda på ett positivt sätt."

SxQ Helsingborg

Varma axlar

"Mina axlar har blivit varma under kursen. Jag har fått korrigeringar som har varit jättebra."

Bra korrigeringar

"Jag har gått några kurser i Lyft Upp Qi. Sist jag gick kurs i Shenxin Qigong var för ett och ett halvt år sedan. Det var väldigt bra att få gå igenom alla rörelserna igen."

"Det var väldigt skönt att gå igenom rörelserna och få korrigeringar. Under kursen har det jobbat mycket på de ställen där jag har problem med min rygg."

"Trots att jag gått på många grundkurser och vinterkursen så finns det hur mycket som helst att korrigera. Det är intressant att det är en så lång process. Det finns alltid någonting nytt att lära sig."

Koncentration

"Det har varit en fantastisk helg med mycket qi. Det är så otroligt mycket lättare att koncentrera sig på kurs än när jag står ensam och tränar hemma."

Lärare:

Johannes Nordgaard