Shenxin Qigong Stockholm [2009-10-17]

Höstens helgkurs i Shenxin Qigong var som vanligt välbesökt. Lite ovanligt var att vi hade en kylig lokal. Detta märktes framförallt helt i början på kursen. Efter att vi hade kommit igång med träningen kom värmen och temperaturen besvärade inte längre deltagarna.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer:

Värme i kroppen och lättare att sjunga

"Jag har gått några Shenxin-kurser och tycker att dessa kurser är bra. Jag tränar Shenxin hemma, men behöver lite extra tryck framåt och korrigeringar. Det har varit kallt i lokalen men så fort vi har reglerat kroppen har jag blivit varm – särskilt i händerna. Orm-arm var också mycket effektfull för att få upp värmen. Det är också mycket lättare att sjunga i kör nu för tiden. Det är lättare att andas, jag kan hålla ut på tonerna bättre, kommer bättre upp i tonläget och har bättre magstöd. Väldigt skönt. Jag ser fram emot att få gå på vinterkursen nästa år."

Får bukt med mentala besvär

"Jag tycker väldigt mycket om Lyft upp Qi, men ännu mer om Shenxin Qigong. Jag gick vinterkursen i år och hoppas att kunna åka nästa år också. Träningen är bra för att den verkligen går på djupet och hjälper mig att få bukt med mentala grejer."

Ger mersmak

"Detta är min tredje grundkurs och jag vill gärna gå på vinterkursen. Detta ger mersmak."

Fördjupad avslappning

"Det är länge sedan jag var med på en helgkurs, så det har känts skönt. Min största utmaning är mina störande tankar. Kylan har också varit en utmaning, men då har jag fått träna lite extra på att slappna av. Jag klarar av det bättre än förut."

Shenxin Qigong i Stockholm okober 2009

Sköna övningar

"Shenxin och Orm-arm är övningar jag tränar varje dag. De är väldigt starka och kraftfulla. Orm-arm är mycket skön, ger mycket qi på kort tid och man behöver inte träna så länge."

Avslappnad och mer energi

"Det kändes riktigt bra. Jag kunde slappna av mer i knäna och midjan. Jag känner också att jag har fått mer energi."

Sov djupt och vaknade tidigt

"Det har pirrat i hela kroppen, särskilt i ryggen och fingrarna, under kursen. Igår kväll ställde jag mig för att träna Shenxin, jag somnade och sov djupt men vaknade jättetidigt."

Blev av med hjärtklappningar

"Orm-arm hade jag svårt för till en början, men idag är den min favorit som jag tränar lite nu och då. För två år sedan blev jag dålig. Jag hade svårt för att andas och fick hjärtklappning av att göra småsaker. Läkarna kunde inte ta reda på vad det var och under tiden som de utredde mina besvär blev jag bara sämre. Detta var alldeles innan vinterkursen för två år sedan. Jag åkte till kursen och efter några dagar med Shenxin hela dagarna försvann besvären. Det gick bra att träna trots besvären jag hade i början av kursen. Min syn har också blivit mycket bättre, jag ser bättre nu än när jag var 20 år. Jag blir yngre och yngre."

Stark kurs och ljus lokal

"Det har varit en fin kurs. Lokalen har varit underbar med det fina ljuset. Jag har känt att jag har blivit mjukare och rörligare i kroppen. Det känns att dessa kurser är starka."

Lugn och tillfreds

"Jag känner mig väldigt lugn och tillfreds efter den här kursen."

Pigg och orkar vara social

"Jag har varit trött under många år. Även på och efter kurserna. Jag har plågats av yrsel och illamåenden under lång tid. Men under den här kursen har jag inte alls varit trött. Jag sov gott, kunde vara med på träningen hela tiden och var nästan inte snurrig i huvudet. Det var kul att kunna vara social igen efter alla dessa år."

Starkt qifält

"När jag var på vinterkursen i år kände jag hur mina knän blev glödheta när qifältet var starkt. Det kände jag direkt också när jag kom till den här kursen."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen