Lyft upp Qi Lund [2009-10-03]

Höstens grundkurs i Lyft upp Qi genomfördes i en lugn och lättsam atmosfär, opåverkad av de starka höstvindar som svepte över slätten under helgen. Nya deltagare verkade finna sig snabbt tillrätta och några av dem förvånades över att orka med att delta i undervisning och träning en hel helg.

Åsikter efter kursen

Mycket piggare

"Jag märker att jag är mycket piggare."

Lugnare, mer harmonisk

"Jag tycker att det är jättebra kurser och jag har blivit mycket lugnare och mer harmonisk."

Vitalitet, stress, förkylningar, diskbråck, ischias etc

"Jag är piggare. Jag känner inte av mycket stress längre, och förkylningar minns jag inte ens när jag hade sist. Jag hade ryggproblem med diskbrock och ischias när jag började, och det är borta. Det är nog mer ändå!"

Lite gladare,ländrygg

"I allmänhet är jag väl lite gladare, tycker jag. Världen är lite vackrare, jag är lite mindre stressad. Rent fysiskt har jag haft rätt ont i ländryggen, men det har gått över nu."

Mycket hjälp

"Qigong har betytt jätte-mycket för mig, just för att jag var väldigt dålig när jag kom för två år sedan, både fysiskt och psykiskt. Det har hjälpt mig på båda planen, otroligt mycket."

I städtagen

"I går när jag gick hem efter kursen, kände jag mig jätte-pigg. Jag började att städa hemma! Jag trodde att jag skulle vara trött och tänkte gå och lägga mig, men jag kunde inte! Jag är glad, och tackar för den här kursen."

Pigg

"I går trodde jag att jag aldrig skulle kunna sova mer, jag var så pigg."

Lärare:

Max Björkström