Lyft upp Qi Kvänum [2009-10-10]

Helgkursen i Kvänum tillbringades i trevliga lokaler i centrum. Helgen förlöpte lika snabbt som vanligt i en mycket avslappnad stämning med många glada skratt. Den aktiva träningsgruppen i Kvänum fick tillskott av flera av de nya deltagarna som blev motiverade till fortsatt träning genom de bra resultat de uppnådde under helgen.

Kommentarer från deltagarna

Nya deltagare

Artros i knä, stå rak, bättre balans

"Min knäartros har blivit bättre. Jag kan stå rak utan att få ont i ryggen, har inte kunnat stå rak tidigare och jag har kunnat sätta ihop fötterna och står stadigare. Har också fått bättre balans."

Stora problem med axlar

"Jag har stora problem med mina axlar och jag känner att det lossnat mycket där."

Artros i knä

"Jag har konstaterad artros i knäet, går på sjukgymnasik och får cortisonsprutor var 3 månad ungefär. Men knäet känns bättre idag."

Svullna, stela och frusna fingrar

"Vad som verkligen gjort mig glad – jag sade det till min man igår – är att jag blivit så mjuk i fingrarna, de är mjukare och har blivit smalare."

Repeterande deltagare

Tiden går för snabbt

"Är det rast nu igen. Det är ju bara raster, tiden går alldeles för fort."

Hjälp i arbetet

"Jag kommer att träna mer och mer eftersom jag jobbar som massör och jag känner att jag kan hjälpa den som ligger på britsen bättre när jag tränar. Jag blir ju också lugnare."

Dålig syn, obrukbar arm, axel, lugnare

"Min korrigeringskamrat och andra har sagt till mig att mina axlar är på samma höjd idag. Kan numera lyfta armen ända upp och jag kan vrida handen, det kunde jag inte förut. Mina ögon har blivit lite bättre sedan sista kursen."

Frusen

"Numera är jag är mindre frusen än tidigare."

Slarvar, riktigt ont

"Jag är slarvig med träningen. När jag får riktigt ont brukar jag delta på kurs och så blir jag bättre igen."

Behöver inte naprapat

"Jag började med Zhineng Qigong i Januari i år och jag har gått hos naprapat ca 2 ggr om året i 10 år. I maj 2009 var jag där men man behövde inte göra något. Jag har en ny tid om 14 dagar som jag skall säga återbud till, det behövs inte längre."

Lärare:

Elisabeth Öberg