Lyft upp Qi Kungsängen [2009-10-10]

På helgkursen i Lyft upp Qi i Kungsängen deltog det framförallt personer som hade tränat Lyft upp Qi i mer än ett år och dessutom hade deltagit på sommarkurser. Det fanns dock undantag, bland annat hade en nybörjare rest enda från Alta i norra Norge för att vara med på kursen. Nybörjarna fick mycket stöd av de mer erfarna deltagarna både när det gällde rörelserna men också genom att diskutera erfarenheter av att träna qigong.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer:

Minskad stress - ökad avslappning och cirkulation

"Jag kommer från Norge och ville gå på kursen eftersom jag har stora problem med stress. Jag har även migrän och psoriasis. Allt detta är stressrelaterat. Jag har också dålig blodcirkulation i mina ben som leder till så kallad växtvärk. Jag har märkt att många saker har hänt med mig under kursen. Under den sista träningen märkte jag att det prickade jättemycket i mina vader och under båda fötterna. Igår när jag kom till kursen hade jag migrän men det gick ändå och idag har jag inte haft migrän. Jag kände mig stressad efter att ha stått så länge men jag klarade av det utan att det gjorde så ont. Jag klarade till slut av att stå på rätt sätt och då gick det bra. Det har hänt många fantastiska saker under kursen så jag vet att detta kan hjälpa mig med många av mina problem. Men det som betyder mest är att jag kan få ett ökat lugn. Jag klarar vanligtvis inte av att slappna av, men här har jag slappnat av även när jag stod. Jag har föreställt mig att det enda sättet jag kan slappna av på är genom att ligga i en säng och tänka på att slappna av – vilket aldrig fungerar. Och nu kunde jag slappna av när jag står. Jag har också känt att cirkulationen har ökat i kroppen, särskilt i benen och nacken."

Skön träning

"Jag bor i Stockholm och lägger en del tid på att träna qigong och på att gå kurser. Jag tycker att den tiden är väl spenderad och att jag får mycket igen för dessa timmar. Det har varit en fin kurs med skön träning."

Lyft upp Qi i Kungsängen oktober 2009

Mindre stel i nacken

"Jag bor i Lund men har kommit hit för att gå på en kurs eftersom qigongträningen har hjälpt mig väldigt mycket. Innan jag började med qigong var jag mycket stel i nacken, jag kunde över huvud taget inte vrida på huvudet. Efter den första dagen på första kursen kunde jag vrida huvudet ca 45 grader. Efter det har jag fått många goda resultat."

Gladare

"Jag har tränat några år och det händer bra saker för mig. Jag blir gladare och mjukare i kroppen."

Förbättringar i ryggen

"Det har varit en bra kurs och jag har fått mycket korrigeringar på min kroppshållning och särskilt på hur jag håller upp huvudet. Det har lett till att det händer saker i ryggen."

Känns bättre efter korrigeringar

"Jag har tränat i drygt 1,5 år och jag har fått många goda resultat som ni kan läsa om i min personliga berättelse. Under den här kursen har jag fått många bra korrigeringar. När jag förändrar på träningen enligt korrigeringarna känns det direkt en stor skillnad. Det känns mycket bättre."

Minskade ryggsmärtor

"Jag har mindre ont i ryggen. Jag har alltid haft ont i nacke och rygg – det är mitt stora problem. Smärtan finns där idag också men det är mycket mindre än igår."

Behöver träna

"Äntligen fick min fru mig att gå kursen. Min fru har tränat ett tag och jag ville se vad det handlade om. Jag har inga direkta fysiska besvär som jag vill komma till rätta med, men märkte att jag behöver träna mycket för att få till allt ordentligt. Jag skall träna hemma och även komma på kvällsträningar."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen