Lyft upp Qi Bollnäs [2009-10-24]

Säsongens grundkurs i Lyft upp qi i Bollnäs inramades av ett riktigt höstväder, grått och disigt. Passade utmärkt att då vara inomhus och stå i ett starkt qifält. De mer erfarna qigongutövarna hjälpte på ett förtjänstfullt sätt de som var helt nya.

Ur deltagarnas kommentarer:

Sovit gott i natt

"Jag är nybörjare. Jag har sovit gott i natt."

Välbefinnande

"Jag upplever ett ganska skönt välbefinnande, det känns som jag står i solsken när jag är här."

Stress, full av energi

"Jag har ben väldig stress på jobbet och hade jag inte haft qigongen hade jag blivit ytterligare en av alla utbrända. När jag kommer hem från jobbet och det kokar i huvudet ställer jag mig o tränar o då kommer jag i balans. När jag kom hem efter kursen igår var jag full av energi och jag var så glad för det."

Stress, ilska, bihålor

"När jag började med qigong hade jag lätt till stress och ilska. Genom qigongen har jag dämpat mig. Jag lider av en s.k. vandrande knäskål men när jag tränade idag gick den tillbaks i rätt läge. På gruppträningen senast blev jag fri från det svåra stopp jag haft i bihålorna under några veckor."

Ilska

"Jag blir inte heller arg längre."

Lärt mig mycket

"Jag har lärt mig mycket trots att det inte är min första kurs."

Sorger och bekymmer

"De senaste åren har jag råkat ut för många sorger och bekymmer. Hade jag inte haft qigongen hade jag inte hållit hakan över vattenytan. Den har hjälpt mig själsligt."

Benen bättre, allergi, migrän

"Jag kan slappna av bättre nu i höften, vilket gör att benen mår bättre. Min allergi mot djur och min migrän har också blivit bättre."

Hjärntumör, kalla fötter

"Jag har varit sjuk i ett års tid, opererade för en stor hjärntumör för 3 månader sedan. Jag märker att jag får frid av qigongen och mina fötter som alltid är kalla blev varma!"

Sover bättre, mjukare, smidigare

"Jag sover bättre, fysiskt är jag mjukare och smidigare nu är när jag var 35, vilket är för 30 år sedan."

Lärare:

Lars Hagner