Lyft upp Qi Oslo [2009-10-17]

Det kan finnas många anledningar till varför man vill börja träna Qigong. Att förbättra sin hälsa både mentalt och fysiskt är en vanlig anledning då det är många som har behov av det. Ett annat skäl, vilket en av nybörjarna i Oslo hade, är att man är intresserad av att förstå mer om Qi.

Kursdeltagarna hade en entusiastisk inställning vilket hjälpte dom att lära sig övningarna snabbt under helgens grundkurs i Lyft Upp Qi i Oslo.

Några kommentarer från kursdeltagarna.

Ökad kvalitet

Jag har haft stort utbyte av denna kurs. Jag har ökat kvalitén på rörelserna i lyft upp qi. Det sker något i höger skuldra som jag haft problem med i några år.

Rygg och nackskada

Jag har haft en rygg och nackskada. Efter en sommarkurs så hade jag inte längre någon skada i rygg och nacke.

Oslo okt 2009

Tränar innan jobbet

Jag vet hur otroligt bra qigong är för kroppen. Jag tränar varje morgon innan jobbet. Tränar jag inte blir inte dagen lika bra som när jag tränar.

Fördjupning och vidareutveckling

Jag har tränat qigong ganska länge. Jag går på kurs för att det är en fördjupning och vidareutveckling av mig som människa. Jag får mycket bättre resultat här än om jag står motsvarande tid hemma och tränar. Träningen ger mig större kontroll över mig själv, både mentalt och kroppsligt. Jag jobbar i en yrkesgrupp som är storförbrukare av fysioterapeuter, kiropraktorer och många andra slags terapeuter. Jag behöver inte den sortens behandlingar, qigongen är mycket bättre.

Intresserad av qi

Jag kom hit för att jag är intresserad av vad qi är för någonting. Jag vill uppleva det själv.

Träning trots skada

Jag cyklade omkull för några veckor sedan så jag var osäker om jag skulle komma hit eller inte. Jag är glad att jag kom och tränade, det har känts väldigt bra.

Bra kurs

Det har varit en väldigt bra kurs med mycket träning.

Lärare:

Johannes Nordgaard