Lyft upp Qi Norwich [2009-09-26]

Dags igen för kurs i Norwich, ett Norwich där det nästan var sommarväder utanför dörren. Vi tog en bild på gruppen i det vackra vädret för att ha med här i kursrapporten.

De flesta deltagarna kom från Norwich trakten. Men det fanns också några deltagare från Cambridge som tog chansen att vara och repetera kursen och att vara i qi fältet. Efter kursen var det flera deltagare från Norwich som pratade om att åka på kursen i november i Cambridge för att göra samma sak. Bra qigong tänkande!

Några kommentarer från deltagare:

Repetera grundkurs

"Det är så användbart att gå kursen igen. Jag tycker att jag lär mig nya saker varje gång. Jag känner mig tacksam för att jag har möjlighet att vara med och repetera kursen."

"Vissa perioder känner jag mig nästan "hög" av qigongen. Det är så bra att komma tillbaka och repetera, det är som en konstant förfining och det hjälper mig. Det är också fint att kommunicera i den här vänliga atmosfären. Jag har ett jobb som är fysiskt rätt krävande och jag känner att qigong är bra för det."

"Jag känner en stor tacksamhet för att ha hittat qigongen. Saker händer på andra nivåer just nu. Jag lär mig mycket om mig själv och hur jag ska bete mig mot andra människor och det är kraftfullt. Jag känner att jag är på rätt ställe på rätt tid."

Norwich 090927

"Jag har verkligen uppskattat den här helgen. Det är min andra kurs och jag har lärt mig mycket. Det kändes som vi alla kämpade tillsammans. Mitt jobb är fysiskt krävande och mer gick ut än in. Jag visste att jag behövde börja träna qigong igen."

Smärta i knä försvann

"Jag känner mig inte slutkörd denna gång efter kursen, utan det har varit rätt njutbart. Efter sommarkursen har jag kunnat komma igång och träna mer regelbundet. Innan sommarkursen var jag rätt utarbetad, men kursen hjälpte mig en massa och dessutom försvann smärtan i mitt knä."

Bättre sömn

"Qigong är utmärkt. Jag blev under kursen korrigerad i hur jag står och det har hjälpt mig att bli mer avslappnad. Min sömn är så mycket bättre nu. Jag tränade när jag fick influensa och det gjorde mig frisk så mycket fortare."

Känna qi

"Mitt jobb är rätt stressfyllt och jag känner att jag vill gå en väg att möta visdom. Jag har verkligen uppskattat den här kursen och när vi tränade La Qi kunde jag känna qi mellan mina händer."

Astma

"Jag tränar qigong mer regelbundet nu. Det hjälper mig mycket mentalt. Jag kan fokusera bättre, jag är inte arg lika mycket och är lugnare. Har inte haft problem med min astma på över ett år nu och kan t.ex. cykla helt utan problem. Det känns som att jag kan göra allt jag vill nu."

Slappna av bättre

"Jag är nybörjare och har verkligen tyckt om detta och vill fortsätta. Att bara stå på rätt sätt var svårt från början men nu känns det rätt behagligt. Jag har stela axlar så rörelserna är bra. Jag känner mig inte trött, jag känner mig avslappnad och alert på ett bra sätt."

Lärare:

Fatima Ringvall