Lyft upp Qi Trollhättan [2009-09-26]

Den första helgkursen i Trollhättan tillbringades i en gymnasikhall på sjukhuset NÄL. Deltagarna kom – förutom från Trollhättan – också från Lysekil, Ljungskile, Vänersborg, Grästorp och Göteborg med omnej Trollhättan ligger väldigt bra till för våra deltagare i Västergötland och Bonuslän, och sedan januari i år strålar man samman varje vecka för gemensam träning. En del av dem gick ju helgkurs för ganska många år sedan i Göteborg och har verkligen saknat möjligheten till gemensam träning. Nu har det blivit en livaktigt grupp stöder och entusiasmerar varandra och man var väldigt glad för att det blev en kurs i Trollhättan.

Kommentarer från kursen

Ryggproblem

"Jag började 1997 och redan efter 3 månader försvann mina svåra ryggproblem, träningen var en livräddare för mig."

"Jag gick min första kurs för 6 år sedan och har också fått hjälp med mina ryggproblem."

Artros i händerna

"Jag hade lite artros i händerna men för ett tag sedan när vi hade gemensam träning så började det spraka som fyrverkeri mellan händerna under La Qi. Efter det blev händerna bättre och jag har inte ont alls längre."

Stelopererade fötter

"Det har varit spännande. Jag har stelopererade fötter och igår så satt jag mest hela dagen. Men idag har jag inte behövt sitta alls."

Fibromyalgi, ofta sjukskriven

"Jag deltog i sommarkurserna -99 och 2000 och efter det har jag nästan inte några problem med fibromyalgin, tidigare var jag ofta sjukskriven för det."

Stelopererad rygg, Artros i knä

"Jag gick min första kurs i Göteborg i augusti, då var jag lite orolig för hur det skulle gå, men det gick jättebra. Denna helgen stod jag hela tiden utan några problem. Jag har också artros i mitt knä och det brukar göra väldigt ont både när jag sitter och när jag står. Men när jag har stått nu i helgen så har det inte gjort ont."

Svåra problem i 10 – 15 år med skuldra, motvilja att delta på kurs

"En kompis har tjatat på mig att jag skall komma med på en sådan här kurs men jag har envist nekat. Fast jag har ju sett hur mycket bättre hon har blivit sedan hon började träna. Jag har i 10 – 15 år haft problem med en skuldra, så det borde varit omöjligt för mig att stå en hel weekend som jag gjort här. Men det har gått jättebra. Jag upplever det väldigt bra med korrigeringen och noggrannheten i övningarna."

Negativa tankar borta

"När jag började träna lade jag märke till att jag hade väldigt negativa tankar, de är borta nu. Jag trodde det skulle behövas massor med terapi för att förändra det. Förutom det har jag fått hjälp med en massa andra saker och jag har faktiskt glömt av hur dålig jag var "

Qi-fältet

"Jag har känt av Qi-fältet väldigt mycket I helgen."

Mjukare axlar och lättare att lyfta armar

"Det har hänt mycket under kursen, mina axlar har blivit mjukare och idag är det mycket lättare att lyfta armarna än i går."

Bättre hälsa och ökat välbefinnande

"Jag började träna för att jag hade problem med nacke och axlar, vilket jag inte har längre. Numera så tränar jag för att jag håller på att bli gammal och vill hålla mig vid god vigör och mitt välbefinnande har ökat märkbart. Jag har en bra blodcirkulation, bättre balans, bättre koncentration och jag är lugn och harmonisk."

Glädje och positivitet

"Jag tycker det är så bra att man understryker och visar på ett sätt att tänka positivt. Att finna glädje är också ett sätt att förbättra hälsa och livskvalitet."

Ond punkt på skuldran

"Jag har under en tid haft en punkt på skuldran som har gjort ont, men det är helt borta efter helgen och jag känner mig totalt avslappnad."

Avslappnad

"Det har varit en härlig helg och just nu är jag fullkomligt avslappnad."

Lättare att prata

"Idag känns det lättare att prata inför en grupp med människor, normalt skulle jag ha varit väldigt nervös för det."

Gemensam träning och repetition av kurs

"Den här helgen har betytt mycket för mig både vad gäller repetition och korrigering av övningarna."

MS, inflammation på nerv i örat.

Jag har MS och sedan jag började träna så händer det massa bra saker i kroppen. Jag har haft en inflammation på hörselnerven som läkt ut. Men ibland får jag problem med att jag blir överkänslig för ljud. Idag under Qi-regleringen både kliade och sprakade det i öronen."

Lärare:

Elisabeth Öberg