Lyft upp Qi Helsingfors [2009-09-19]

Höstens kurs i Helsingfors lockade ett nyfiket gäng både nya och repeterande deltagare. Det blev en trevlig kurs med många intressanta diskussioner kring både filosofin och rörelserna i Zhineng Qigong. Flera av nybörjarna valde att komma på kurs efter att de hade sett goda resultat hos familjemedlemmar och vänner som tränat metoden.

En kvinna som gick sin första kurs med oss i Helsingfors i våras har fått positiva kommentarer om sin sångröst på konserter efter kursen. Som svar på dem skickade hon ut e-post till alla medlemmar i sin kör och berättade om Zhineng Qigong och hur metoden hade förbättrat hennes röst. Två av nybörjarna på den här kursen blev nyfikna på metoden tack vare henne.

Nedan följer ett urval av kursdeltagarnas kommentarer.

Bättre rygg och höft

"Jag har haft allvarliga ryggproblem med mycket smärta. Efter att jag började träna Zhineng Qigong så har jag kunnat minska min smärtmedicinering till en tredjedel. Jag har också haft smärtor i höften. Förr måste jag få regelbundna injektioner i höften, men nu är det ett år sedan jag behövde få injektion senast. Jag har också blivit bättre på att gå i trappor av träningen. Förut måste jag hålla i mig i ledstången och ta sats för att kunna gå i trappor. Nu kan jag gå obehindrat i trappor utan att behöva hålla i mig alls."

"När jag tränar har jag mindre problem med min rygg."

Helsingfors 090920

Träningen reducerar nervsmärta

"Jag har kunnat sluta med de mediciner jag tog på grund av en nervskada i armen. Jag kan förhålla mig på ett annat sätt till sjukdomen och det gör det lättare att hantera den. Smärtorna har minskat avsevärt och när det gör ont jag kan använda träningen till att minska smärtan."

Bättre sångröst

"En kvinna som sjunger i samma kör som jag har fått bättre röst genom att träna Zhineng Qigong. Hon skickade e-post till alla i kören och rekommenderade den här metoden. Därför beslöt jag mig för att testa metoden för att försöka förbättra min sångröst."

Bättre nacke och mental kontroll

"Min nacke har blivit bättre tack vare träningen. Jag har även stor nytta av den mentala kontroll jag får av träningen. Den hjälper mig kontrollera smärtan bättre."

Lugnare

"Jag har blivit lugnare av träningen. Jag är här för att få motivation att fortsätta träna."

Börjar förstå Qi

"Jag är naturvetare och har haft svårt att köpa det där med Qi. Men på den här kursen har jag börjat inse att det nog finns mera i den här metoden än vad ögat kan se."

Lärare:

Jeanette Heidenberg