Lyft upp Qi Helsingborg [2009-09-19]

Helsingborg visade upp sig från sin bästa sida under helgens grundkurs i lyft upp qi. Utomhus var det strålande sommarväder och inne i träningssalen såg man ideligen vänliga leenden. Många av deltagarna repeterade kursen för att få hjälp att utvecklas vidare. Koncentrationsnivån var hög och stämningen präglades av ett stort lugn.

Några kommentarer från deltagarna:

Mentala och fysiska förbättringar

"Jag är väldigt nöjd med vad qigongen gett mig. Jag har fått stora förbättringar. Det började med fysiska problem som tex smärtor, stelhet och inflammationer sen gick det över till mer mentala bitar. Jag är väldigt glad att jag hittade den här skolan."

"Jag har fått väldigt mycket hjälp av qigongen rent fysiskt. Jag har haft smärtor i nacke rygg, handleder i flera års tid som rättades till rätt så snabbt av träningen. Förstoppningar och förkylningar är borta. Jag hade väldiga besvär med pms för några år sedan men det har försvunnit efter jag började med qigong. Jag mår mentalt bättre och känner mig lugnare. Det är också lättare att koncentrera sig på kurserna nu."

Glad för korrigeringar

"Den här helgen har varit väldigt trevlig och fin. Jag är glad att jag kommit hit och fått nya korrigeringar. Jag lär mig någonting nytt på varje kurs jag går. Jag fortsätter att träna och går på varje helgkurs jag hinner med."

Menssmärtor

"På lördagen hade jag en otroligt skön avslappnad känsla när vi tränade. Jag hade svåra menssmärtor från att jag var 14 år. När jag började med qigong så försvann dom."

Lugn och pigghet

"Qigongen hjälper mig att få en kombination av lugn och pigghet."

Rinnande näsa

"Min rinnande näsa upphörde att rinna när jag började träna qigong."

Mentala förbättringar

"Det jag tycker är mest intressant med qigongträningen är den mentala biten. Jag märker att jag fått bättre kontroll over mig själv. Mitt förhållningssätt mot människor och saker och ting har förändrats och det tillskriver jag qigongen."

Intressant

"Det har varit jätteintressant att få lära sig qigong."

Lärare:

Johannes Nordgaard