Lyft upp Qi Trondheim [2009-09-05]

Höstens Lyft upp Qi i Trondheim, årets tredje, hölls på den inglasade gården - med mycket luft och rum - i en nyrenoverad industribyggnad som låg väldigt centralt. Vi möttes av ett regnigt, blåsigt och kallt Trondheim, vilket inte hindrade deltagarna från att gå på föreläsning eller att komma till kursen och som vanligt så var det en varm och gemytlig stämning på kursen. En ny deltagare kom på kryckor till föreläsningen efter en operation i knäet på onsdag samma vecka. På lördag kväll behövde han inte kryckorna längre och på söndagen kunde han både sträcka på benet och stödja på foten. Flera av de repeterande deltagarna gick sin första kurs i april och de har fått väldigt bra resultat sedan dess, de deltar också flitigt i veckoträningarna i Trondheim. Nu ser man fram emot november då det är premiär för Shenxin Qigong i Trondheim och många har redan anmält sitt intresse.

Trondheim sept 09

Kommentarer från kursen

Lugn och ro

"Jag känner en stor ro. Igår under träningen smällde det till 2 ggr i höften och något föll på plats. Allt känns behagligt skönt nu."

Allergimedicin, seninflammation

"I sommar har jag klarat mig nästan helt utan allergimedicin. Normalt brukar jag få starta i mars april och så har jag använt den till oktober, men i år har jag bara använt den ca 20 dagar under hela våren och sommaren. Jag har tränat så där men inte regelbundet i sommar. Jag har inte haft problem med seninflammationen (Sedan 2007) sedan förra kursen i april. Jag känner mig lugn och kontrollerad."

Lugnare och klarare, tics, seninflammation

"Jag har inte tränat regelbundet i sommar. Nu efter kursen är jag mycket lugnare och är klarare i sinnet. Det har varit en jobbig höst och i går på kursen var första gången jag kunde tänka på en sak åt gången. Jag har varit dålig i armarna i höst(seninflammation), men det känns bra nu efter helgen. Det blev mycket bättre på förra helgkursen också. Jag hade också problem med ryckningar i ögat "tics" men det är helt borta nu."

Förkylning, allergimedicin, 15-årig akupunkturbehandling, östrogenbehandling, lättare vallningar

"Jag var förkyld när vi startade i går, men det är mycket bättre idag. Jag har haft stort utbyte av träningen sedan kursen i april. Jag använder inte längre någon allergimedicin, har slutat med akupunkturbehandling – efter 15 år – och har slutat med östrogenbehandling. Nu har jag bara lättare vallningar."

Operation i knä, kryckor, energi

"Det är första gången jag är med och jag känner en go' ström i kroppen. Jag är avslappnad och mera lugn. Jag känner mycket energi. Jag blev opererad i knäet i onsdags, menisken etc, och när jag kom på föreläsningen i fredags så var det svullet och gjorde ont, jag kunde inte sträcka ut benet eller stödja på foten, jag använde kryckor. I går kväll (lördag) så behövde jag inte kryckorna längre. Idag har jag inte ont, det är inte svullet, jag kan sträcka på benet och stå och gå"

Stressad och tom på energi, gör gott i arbetssammanhang

"Detta är min andra helgkurs, jag har fått större utbyte av denna kurs. Nu är jag mer lugn, har mer energi och jag känner att det gör gott, speciellt i arbetssammanhang. Före den första helgkursen var jag stressad och tom på energi, det är jag inte längre. Jag har fått stor utdelning av måndagsträningarna. Zhineng Qigong är min träningsform."

Trondheim Erik 09

Hög kolesterolhalt, 100% redo för nytt liv!

"Jag deltog för första gången på helgkursen i april, tidigare hade jag hög kolesterolhalt och led mycket av stress. Jag deltar även på kvälls träningarna här i Trondheim och 2 veckor efter kursen så hade min kolesterolhalt gått ned kraftigt. Det är som att få livet tillbaka! Jag är 100% klar för ett nytt liv!!"

Muskelspänningar

"Jag tänker fortsätta att träna. Jag har stora muskelspänningar. Väldigt intressant är att mina armar har rört sig av sig själva under en del av övningarna."

Lugnare, massor av energi

"Det har varit otroligt bra att repetera och få korrigerat de små sakerna. Jag har blivit lugnare, har fått massor av energi. Jag tränar dagligen numera, går upp kl. 5 på morgonen och tränar innan jag går till jobbet. Mina händer och fötter har blivit varmare, förr var de alltid kalla. Det är så positivt!"

Kontakt med sig själv och naturen

" Det har varit två fantastiska kursdagar. Kroppen har gått av sig själv och ordnat sig själv. Jag tror mycket på denna träning – inte minst för att komma i kontakt med sig själv, och naturen."

Lärare:

Elisabeth Öberg