Lyft upp Qi Göteborg [2009-08-29]

Första helgkursen för terminen i Göteborg hölls på Hvitfeldtska gymnasiet. Ett stort antal personer kom till föreläsningen på fredag kväll och man tyckte över lag att den var väldigt intressant. En ny deltagare som led av trötthet kände Qi och blev pigg direkt vilket bidrog till att hon beslutade sig för att delta hela helgen. Även kursen var fullbokad och deltagare stod i kö för att vara med och repetera. På söndagen fick vi möjlighet till en större lokal vilket gladde ett flertal på kölistan – det blev i alla fall en dag i Qi-fältet. Över lag så var det en väldigt positiv stämning på kursen. De nya var nyfikna och deltog med stor fokus på övningarna.

De repeterande deltagarna var verkligt glada för möjligheten att vara med i helgen, dels för korrigering av övningarna, men – mest – för tillfället att vara i det starka Qi-fältet och få en riktig boost av Qi. Våra deltagare vet att Qi-fältet är väsentligt för snabbare och bättre resultat liksom för utveckling inom och förståelse för Qigong. Man strävar efter att vara med på så många kurser som möjligt. I helgen hade vi deltagare som rest från Lund för en helg i Qi-fältet.

Några kommentarer från kursen

Trötthetssyndrom

"På föreläsningen blev jag väldigt pigg och kände direkt av Qi."

Lite artros

"Det har varit en riktigt intressant helg. Vad jag tycker är väldigt spännande är att jag har lite artros i tummen som tidvis tidigare gjort ganska ont. Vid ett tillfälle idag så gjorde de alldeles väldigt ont, men vid Qi-regleringen så försvann smärtan helt och tummen ser bättre ut nu."

Slappna av

"På denna kursen har jag kunnat slappna av och har ingen värk i kroppen längre."

Stelopererad rygg

"Jag har många problem i ryggen och är stelopererad på ett par ställen. Var lite orolig för hur det skulle gå men det har gått jättebra. Det har varit väldigt trevligt att vara här."

Axlar och ork

"Jag har problem i axlarna och de har börjat att lösa upp sig under helgen. Det har varit fantastiskt att jag klarat av att stå hela helgen."

Repetition

"Det är j**"ligt skönt att komma hit."

Ladda om

"Jag har jobbat mycket denna veckan så det var skönt att komma hit."

Inga förkylningar

"Förr – innan jag började träna för 2 år sedan - var jag alltid förkyld men det är jag aldrig numera."

Betydelsefulla kurser

"Jag har åkt hit från Lund eftersom kurserna betyder så mycket för mig. Jag var väldigt dålig från början och har fått jättemycket hjälp."

Skönt i Qi-fältet

"Det är skönt att repetera kurser och det är skönt att stå i Qi-fältet."

Ulcerös Colit borta, men mentala vinsten bäst

"Det största för mig är att jag tidigare led av Ulcerös Colit med blödningar, som försvunnit sedan jag började träna Zhineng Qigong. Men ändå tycker jag att den mentala vinsten är bäst."

Gick in i väggen

"Jag gick in i väggen för 7 år sedan och har tränat sedan dess. Jag har blivit mycket bättre och fått ett stort lugn."

Lättare i hjärtat

"Jag blivit mjukare och det har lättat i hjärtat."

Tråkigt ärr

"Jag har ett tråkigt ärr på benet. Ärret har blivit mycket bättre – en sådan ärrbildning tror man ju inte ska bli bättre men det har det blivit."

Lärare:

Elisabeth Öberg