LUQ 2 Helsingfors [2009-05-09]

Intresset för vår verksamhet i Helsingfors har varit stigande ett tag. Exempelvis har vi i vår haft tre grundkurser i Lyft Upp Qi, två av dem med olika föreningar.

Nu var det dags för den allra första Lyft Upp Qi 2 kursen i Helsingfors. Ett stort antal personer deltog, många för första gången i den kursen. Viljan att träna och att lära sig det nya var påtaglig. Det starka Qifältet bidrog också till den harmoni opch glädje som präglade kursen.

Ur deltagarnas kommentarer:

Mår bättre

"Jag mår bättre både fysiskt och mentalt när jag tränar Qigong."

"Tack vare Qigongen mår jag bättre både fysiskt och psykiskt."

"Qigongen har förändrat mitt liv massor. På jobbet har jag börjat jobba med nya uppgifter och det går jättebra. Jag vill så gärna att min familj också ska börja träna. Jag känner mig bättre på alla sätt. Livet går lättare."

"Jag hittade till Qigongen i höstas via en tidningsartikel och fastnade efter det kvar. Jag kände direkt att det här var nåt för mig. I det stora hela känns det bättre, jag är gladare och mår bättre."

"Jag har hållit på ganska länge. Alltid när jag tränar så mår jag bättre och tvärtom. Jag har numera fått Qigongen till vardags, jag kan hantera mitt liv bättre fastän det kommer svårigheter. Jag är lugnare och blir inte så störd. Att vara här och nu är svårt i världen men dethär hjälper."

Känna lugn, hantera stress, bättre sömn

"Jag har tränat en tid och jag känner att jag min förmåga att hantera stress och känna lugn har blivit bättre. Då när jag tränar mår jag bättre, jag sover bra numera."

"Jag är skolkurator på ett gymnasium. Jag har väldigt mycket arbete där och svårt att hinna med alla som behöver hjälp. Jag märker att fastän min kalender är full så gör jag en sak i taget, är här och nu i det jag gör och blir inte stressad. Jag klarar av det utan att det tar min Qi. Jag klarar av att hålla lugnet."

"Jag kom i kontakt med Qigongen via min fru som började göra konstiga rörelser i vardagsrummet för ett år sedan. Efter en tid märkte jag att hon blev gladare och bättre att leva med. Därför gick jag också en grundkurs förra hösten. Jag tycker det är spännande och intressant med Qigong. Jag får ett lugn och är bättre på att varva ner under arbetsresor, om jag t.ex. har suttit länge framför datorn sent på kvällen på hotellet. Vi tränar tillsammans."

Närvaro, större lugn

"Det är andra gången jag går Lyft upp Qi 2 och jag har haft stor nytta av det som lärdes ut då. Speciellt de olika tankemönstren. Korrigeringar är också alltid bra. Qigong ger närvaro och större lugn."

Gladare, mindre oro och stress

"Jag har tränat i ett år och gått sex kurser. Jag är gladare och inte lika orolig och stressad. Barnen har också sagt att mamma har blivit gladare."

Neurologiska problem

"Jag har neurologiska problem med mina fötter, men idag kunde jag stå genom hela långa La Qi utan problem. Väldigt positivt! Jag kände nu att jag vill hålla på flera dagar än två!"

Smärtlindring

"Jag har tränat regelbundet Lyft upp Qi sedan min första kurs i höstas, det känns som om jag har blivit beroende, det är något som fattas om jag inte tränar. Jag hade stor hjälp av Qigongen här efter en gallstensoperation, jag började träna ganska snart efter operationen och jag fick direkt en påtaglig smärtlindring när jag gjorde Lyft upp Qi. det har varit en bra kurs. Jag känner att jag har fått lite mera djup och hjälp hur man går vidare i sin träning."

Här och nu, nackproblem

"Jag tränar varje dag och känner att det hjälper mig vara mera här och nu. Det har också hjälpt min dåliga nacke. Jag vill fortsätta träna och jag tänker åka på sommarkurs för första gången i sommar."

Energisk, styvt knä

"Jag har tränat regelbundet sedan min första kurs och den här kursen kändes mycket lättare än den första. Flytet i rörelserna har känts hemskt bra och jag blev energisk. Mitt styva högerknä är mycket bättre."

Lärare:

Lars Hagner