Lyft upp Qi Trondheim [2009-04-25]

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Det var det stor uppslutning till den andra kursen för terminen i Trondheim. Alla deltagarna var nya och det blev ingen plats över för dem som ville vara med och repetera. Kursen hölls på Nidelven Spa, som bjöd sina medlemmar på helgkurs i Zhineng Qigong då man vill ge dem möjlighet att träna Qigong med kvalitet och få en bra Qigongmiljö på orten. En deltagare skämtade och sade att Zhineng Qigong tog med sig våren till Trondheim – det bjöds på strålande vackert väder. Sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne är en bra beskrivning på helgen, som avlöpte väldigt fort. Deltagarna var mycket fokuserade, lärde sig fort och hjälpte varandra med korrigeringar på ett mycket bra sätt. Flera av deltagare fick bra resultat på helgen och några stycken fick resultat på flera olika problem. Nu fortsätter man med kvällsträningar en gång i veckan ledda av vår kontaktperson i Trondheim och uppslutningen lär bli stor.

Kommentarer från kursen

Lågt blodtryck

«Jag har väldigt lågt blodtryck och klarar inte av speciellt mycket på morgonen. Jag kan t.ex. inte träna på gym förrän på eftermiddagen. Igår förmiddag blev jag väldigt yr och var tvungen att sätta mig ned under La Qi, men idag är det mycket bättre, jag stod hela morgonen, även under La Qi. En väldigt fin kurs, bra blandning på praktik och teori och en grundlig genomgång. Jag är väldigt avslappnad nu, ungefär som innan man somnar.»

Mjukare kropp och axlar

«Inga större saker har hänt, men kroppen och axlarna har blivit mycket mjukare i helgen.»

Diskbråck, nackstelhet, för lite blod till huvudet, ro i kroppen

«Jag är så väldigt glad att jag anmälde mig till denna kurs. Jag har stora problem i nacke och rygg, diskbråck. Nacken har varit helt styv och jag har varit hos läkare för att jag fått för lite blod upp till huvudet. I helgen har jag känt en väldigt snabb förbättring i både nacke och rygg och jag har fått ro i kroppen. Jag är varm i händer och fötter.»

Skuldror och axlar

«En väldigt bra kurs. Jag har stora problem med skuldror och axlar och det har knastrat i skuldror under träningen, men jag har blivit mycket bättre under kursen.»

Stora problem med axlar och nacke

«En väldigt positiv kurs. Jag har stora problem med axlar och nacke. Jag har tränat andra metoder i ca 5 år, och jag är väldigt förtjust i det, men jag märker ju en väldigt stor förändring i axlar och nacke under denna kurs. Jag kommer att fortsätta och vara med på kvällsträningarna.»

Stress, nacke

«Jag har haft det mycket stressigt. Nu är jag mycket avslappnad och bättre i nacken.»

Stelhet i nacke, axlar ut i arm, korsrygg o blodcirkulation

«Jag har haft stort utbyte av kursen. Igår lördag eftermiddag så hade nacksmärtor och stelhet försvunnit. Idag har jag haft ont i korsryggen, men nu så strömmar det värme från fötterna och genom hela kroppen och jag har inte ont.»

Astma och allergi, smärtor i korsrygg, seninflammation sedan 2007

«Föreläsningen var verkligen spännande. Kursen har varit väldigt inspirerande, ett bra sätt att lära på. Jag läste på hemsidan om förbättringar i helgen och hittade personliga berättelser om astma och allergi, som jag lider av, och jag ser nu att Zhineng Qigong verkligen kan lindra dessa problem. Jag har inte tagit någon medicin idag och det fungerar bra. Jag har också problem med korsryggen, jag har alltid ont när jag går eller står, men idag har det gått väldigt bra. Förutom det så har jag haft inflammation med knutor i senorna i armen sedan 2007, men det är mycket bättre idag!»

Stress o ryckningar i öga, 3 årig seninflammation, korsrygg

«Jag har fått väldigt bra utbyte av kursen. Har av och på en seninflammation – sedan 3 år tillbaka – det har blivit bättre i helgen, senorna är inte spända längre. Har även en styv nacke, men det är också bättre nu. Har också lidit av stress, med ryckningar i ögat, övningen vi gjort att sluta ögonen hjälper mot ryckningarna, som har blivit färre idag. Jag har även haft problem med korsryggen och har vanligtvis svårt att stå still, men det är också bättre idag.»

Deformation i leder, stående, axelstelhet

«Jag har tränat en annan metod sedan förra hösten. Jag har en deformation i lederna. Jag upplever det väldigt positivt att kunna stå så länge som jag gjort i helgen. Min axel har blivit gradvis värre i höst, men den har blivit bättre under denna kurs, förmågan att använda axlarna också.»

Lärare:

Elisabeth Öberg