Lyft upp Qi Stockholm [2009-04-25]

Trots ett Stockholm i strålande sol och försommarvärme kom ändå ett ganska stort antal personer till vår helgkurs i Lyft Upp Qi helgen 25-26 april. Stämningen var god och de nya lärde sig snabbt våra övningar. Några av dem uttalade att de även vill gå 9-dagarskurs i sommar.

Ur deltagarnas kommentarer:

Lugnare, mer avspänd

"Det känns bra att komma på en grundkurs och repetera. Jag kan ha bättre fokus när jag tränar på kurs en hemma, det blir träning med bättre kvalitet och det ger mer. När jag kommer hem efter en sån här kurs så är jag lugnare och mer avspänd."

Mindre sömn, bättre hållning

"Sedan jag tränar Qigong klarar jag mig på mindre sömn. Jag har också blivit bättre i ryggen. Hela min hållning har blivit bättre."

Handledsskada

"När jag började försvann en handledsskada som jag hade dragits med länge. Sedan dess har det bara blivit bättre hela tiden."

Blir den jag vill vara

"Jag är glad att jag tränar Zhineng Qigong. Det är det bästa jag har gjort! Jag blir den människa jag vill vara när jag tränar. Jag börjar se nyanser i stället för att se allt i svart och vitt, och blir mer balanserad. Jag blir också snällare mot mig själv."

Allergier och eksem

"Jag blir en trevligare person av Qigongen. Jag har haft problem med allergier och eksem och där har träningen gett bra resultat. Jag har inte behövt ta medicin för det de senaste åren. Qigong är den bästa medicinen för mig."

Allergier, hudutslag, diabetes, bruten fot

"Jag har haft allergier, hudutslag och diabetes som har blivit mycket bättre av träningen. Jag bröt foten för ca två månader sedan och har sedan dess gått konstigt. Jag känner att nu under kursen så har fötterna blivit starkare och min hållning har blivit bättre."

Mindre ryggont, roligare

"Jag gick min första kurs för att min syster som har hållit på med Zhineng Qigong har blivit så mycket bättre. Efter min första kurs så har jag haft mycket mindre ont i ryggen än vad jag haft de senaste 20 åren. Jag har varit stressad av mitt jobb och hämtningar av barn på dagis och annat. Sedan jag började med Qigong så har allt sånt blivit mycket roligare igen. Det var skönt att repetera en kurs igen."

Humor, mycket skratt, gå ner i varv

"Förutom själva Qigong träningen och rörelserna så ger kurserna också humor och mycket skratt. Qigongen blir en del av ens sociala liv med sin goda stämning. Det är en väg att gå ner i varv."

Stress, gå ner i varv

"Jag har känt att jag skulle vilja kunna slappna av från mitt stressiga jobb. Jag har provat en massa olika saker utan att kunna hålla fast vid det. Nu går jag min andra kurs och känner att detta passar mig. Jag kan verkligen rekommendera att gå på veckoträningen. För ett tag sedan var jag så uppe i varv och stressad att jag inte kunde koncentrera mig på att läsa vilket inte brukar hända. Jag ställde mig då och gjorde en "Lyft upp Qi" och efter det gick det hur bra som helst att läsa."

Lärare:

Lars Hagner