Lyft upp Qi Vasa [2009-04-18]

Vårens grundkurs i Lyft Upp Qi råkade sammanfalla med en av de mer evenemangstäta helgerna i Vasa. Trots att vi hade bl.a. årets största mässa som konkurrent, var det ändå ett gäng ivriga qigongare som valde att tillbringa helgen i träningens tecken. Och ingen ångrade det valet. Det blev en trevlig helg och deltagarna var nöjda med möjligheten att få konkret hjälp att utföra rörelserna bättre.

Resultaten blev också goda under helgen. En kvinna som länge har lidit av migrän, klarade ett migränanfall utan mediciner. Anfallet gick över av sig själv på bara några timmar, när det normalt brukar ta nästan en vecka med medicinering. De nyare deltagarna blev inspirerade av att höra om de resultat som de mer erfarna deltagarna har fått av sin träning. Motivationen för den egna träningen fick ny fart av kursen.

Nedan följer ett utdrag ur deltagarnas egna kommentarer.

Mjukare och inga förkylningar längre

"Den här kursen har varit toppen. Det var jättebra att få korrigering. Jag har varit piggare än vanligt på den här kursen. Sedan jag började träna Qigong för fyra år sedan, har jag inte varit förkyld. Jag har också blivit mjukare och lättare i armar och axlar."

Vasa 090419_350

Mjukare i kroppen

"Jag tycker att jag blivit mjukare under de här två dagarna."

Mjukare, mindre migrän och inte stressad

"Jag får upp armarna nu, det har jag inte fått tidigare. Jag har fått mindre migrän och jag blir aldrig stressad."

Boll i magen borta

"Jag brukar ha som en hård boll i magen men den har jag inte känt av nu under kursen. Jag tycker också att jag har kunnat fokusera bättre nu under kursen."

Ryggont bättre och lugnare mage

"Det har varit en trevlig och bra kurs, det är viktigt att bli korrigerad. Jag började med Qigong för jag ville få tre resultat: jag ville ha hjälp med min sjuka rygg; jag ville få lugnare mage och jag vill kunna dricka alkohol utan att få problem med magen. Ryggen har jag haft problem med sedan jag förlyfte mig för många år sedan. Orsaken till det onda var ett diskbråck och jag har haft kronisk smärta och svåra ryggskott, där jag har blivit inlagd på sjukhus. Ryggen är bättre och känslan av att ha en "kniv i ryggen" är helt borta nu. Jag klarar också av att dricka ett glas vin utan att få problem med magen."

Migränen gick över

"Igår efter kursen var jag jättepigg och på bra humör, det brukar jag inte vara. Idag hände det något i axlar och huvud. Jag fick migrän, men vågade prova vara utan min medicin och det gick bra. Efter en stund gick det värsta om och jag hade bara "vanlig huvudvärk". När jag haft ett migränanfall brukar det kännas som någon klubbat mig i huvudet och det brukar hålla i sig i ungefär en vecka efteråt, men det är nu borta. Så jag är verkligen imponerad."

Lärare:

Jeanette Heidenberg