Lyft upp Qi Helsingfors [2009-04-18]

Vårens tredje grundkurs i Helsingfors organiserades tillsammans med Munksnejdens pensionärsförening i dom vackra, soliga lokalerna i Munksnäs servicehus. Många tog chansen att lära sig Lyft upp Qi och även repeterande passade på att delta under helgen. Flera av nybörjarna upplevde drastiska förbättringar, två av deltagarna kunde exempelvis under kursens gång lyfta upp sina armar utan smärta som plågat dem länge. Stämningen var varm och positiv med många glada skratt.

Ur deltagarnas kommentarer:

Astma och förkylning bättre

"Jag är nybörjare och efter kursdagen igår var jag helt euforisk, allt kändes lätt och bra. Jag var pigg, helt fantastiskt! Jag har astma och det kändes som att det har lösts upp lite, min hosta har blivit bättre."

"Jag har haft förkylning i ett par veckor och varit tung i huvudet, tjock i näsan. Till min förvåning har jag bättre att andas nu, det är bättre i näsan. Huvudet är inte lika tungt och tjockt mera."

Smärta försvunnen i axel och arm

"Det här är någonting för mina sjuka axlar. I morse fick jag inte upp min vänstra arm, för det gjorde så ont. Jag tänkte att jag måste bara sitta och titta idag, men på kort tid kunde jag få upp armen utan problem."

"Jag har i lång tid haft ont i ena armen och inte kunnat lyfta upp den så lätt. Men mitt i allt nu kunde jag göra det utan att det gjorde ont!"

"Igår var jag trött och stel, tungt att stå. Idag helt annorlunda. Det är effektiva rörelser det här för nacke och axlarna."

Helsingfors 090419_350

Lugnare och piggare

"Jag är nybörjare och kort och konsist så säger jag att jag blir lugn av att göra det här. Det känns som om mina sinnen har förstärkts, det känns att man blir känsligare, förnimmer kroppen bättre. Jag får ro."

"Jag blev hitskyfflad av min fru och jag kom inte i onödan känns det som. Det känns bra. Jag har kommit en bit på vägen. Igår blev jag så pigg efter kursen att jag åkte på jobb och tog nästan en extra dag där."

"Jag skrev mig genast på listan efter introduktionsföreläsningen. Igår var jag väldigt trött, men idag är jag inte alls lika. Det känns kiva (trevligt) idag, skönt, jag är färdig för att fortsätta träna."

"Jag gillar det här. Jag är lugnare nu."

"Det här var bra, igår var jag trött, men idag är jag mycket bättre."

Sömnen förbättrad

"Jag gick grundkurs i februari och jag sover mycket bättre nuförtiden. Jag har alltid vaknat vid fyra-fem tiden, nu har jag inte vaknat på nätterna. Mina händer är hela tiden varrma. Jag tycker också det är bra att repetera, bra att rätta rörelserna, men också så bra stämning här. Det är mycket Qi i luften."

"Jag är lugnare och sover mycket bättre. Drömlivet har börjat röra på sig!"

Cirkulationen i fötter förbättrad

"Det har varit intressand, trevligt. Jag ska bli lugnare nu har jag tänkt. Jag har oroliga ben och kalla fötter och måste röra på dom hela tiden, men under kursen har det börja rikigt bränna i dom. Cirkulationen verkar ha kommit igång."

"Just nu känns det i fötterna som om jag skulle sitta och rulla dom på en sån där massagematta, det pirrar, det känns helt underligt, kunde knappt hålla mig för skratt här tidigare på grund av det."

"Det här är min andra grundkurs. Jag har kalla fötter och under min första grundkurs brände det i dom hela tiden, men sen när jag kom hem var det borta. Det är skönt att kunna träna i grupp, det ger kontinuitet. Jag är sån som är förskräckligt orolig och snabb, men nuförtiden tycker jag att kinesen på CD´n pratar för snabbt, så någonting har hänt."

Mjukare kropp, mindre morgonstelhet

"Jag är nybörjare och är glad för beslutet att komma med. Igår var jag lugn och mjuk i kroppen och hade en härlig trötthet. Jag har samma känsla nu. Jag hade mindre morgonstelhet i morse. Bra att få ett verktyg att använda."

Inspiration

"Jag blev intresserad efter föreläsningen. Rörelserna verkar bra, jag har inte ont och inte trött nu."

"Det här är min fjärde kurs. Jag blev mest inspirerad av att börja träna La Qi ordentligt, så tack för inspirationen."

Lärare:

Camilla Heidenberg