Lyft upp Qi Hamar [2009-03-28]

I helgen höll vi vår andra grundkurs i Lyft upp Qi i Hamar. Efter förra kursen har en träningsgrupp hållit igång med gemensam träning en gång i veckan. Kursen hälls på en folkhögskola där det var en lugn och trevlig atmosfär. Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Känsla av Qi och lätthet i kroppen

"Det första jag upptäckte var att jag kunde känna energin när vi tränade La Qi. Att känna Qi är en upplevelse i sig, och det gör gott. Efter den första dagen kände jag att jag hade en vibrerande känsla i kroppen. Kroppen kändes lättare och det kändes som om det var en högre frekvens i hela kroppen. Jag sov också gott natten mellan lördag och söndag. Jag har dessutom blivit mycket medveten om hur jag står och går."

Knut på sena försvann

"Jag är optimistisk! Igår kväll när vi pratade så upptäckte jag en knut som jag haft på en sena i ena handen - som jag hade visat för min dotter dagen innan - hade försvunnit. Det måste vara ett resultat av att min cirkulation har satt igång. Det är roligt!"

Inga smärtor i brutet bäcken

"Jag tycker att detta har varit väldigt spännande! Jag har ofta väldigt kalla händer, och har märkt att det ofta prickar i mina händer när vi tränar här. Det känns underbart att ha varma händer! Jag kom hit för att försöka göra något åt min rygg och mitt bäcken. Jag har varit med om en olycka och bl.a. brutit mitt bäcken på 4 ställen. Och hör och häpna: Jag har inte haft ont alls under helgen! Jag har sovit bättre än på länge, jag har inte ens haft ont under natten."

Lyft upp Qi i Hamar mars 2009

Qigong passar mig

"Jag är här för att Qigong verkligen passar mig. Det kräver ibland tålamod, men det dyker alltid upp något nytt. Jag var med på Vinterkursen i Bollnäs och förstod redan under kursen att detta var bra för mig. Jag ser inte slutet på detta eftersom det alltid finns något nytt att förbättra. Jag har nu en mycket bra motivation och tränar mer än på länge."

Lugn i tillvaron och nya insikter

"Jag har lärt mig att slappna av och försöker få till att hålla nacken på ett bra sätt. Jag kan använda detta i mitt dagliga liv också, t.ex. när jag var med om något obehagligt för några månader sedan. Trots situationen kunde jag hålla mig lugn. Jag brukar ha svårt att lära mig saker, men igår så hände det något och jag förstod plötsligt många nya saker om träningen. Det har motiverat mig mycket."

Färre tankar i huvudet

"Det har varit mycket lärorikt. Jag har lärt mig mycket om kroppshållningen och hur jag skall använda kroppen. Mentalt har jag fått lugnat ner mig. Det brukar vara väldigt många tankar på en gång i mitt huvud och nu har det varit lite mindre av det."

Ser positivt på tillvaron

"När jag tränar Qigong ser jag mer positivt på tillvaron. Det ger mig flera resurser i vardagen och det känns som en helt oumbärlig del av min tillvaro."

Mindre ont i axeln och benen

"Jag har under många år haft ont i min axel. Jag kunde inte sträcka ut armen åt sidan, men efter sjukgymnastik kunde jag göra det. Det har hållit i tio år, men jag har inte kunnat lyfta armen upp över huvudet. Redan innan lunch på lördagen kunde jag få upp armen över huvudet utan några större besvär. På söndagen reducerades mina bensmärtor avsevärt."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen