Lyft upp Qi Bollnäs [2009-03-21]

Helgen tillbringades i en gammal Hälsingegård med anor från 1300-talet med nuvarande byggnad från början av 1700-talet som bidrog med sin fina atmosfär till en kurs med god stämning och glada skratt. Att vi dessutom fick deltagare ända från Norge, Stockholm och Gävle gav en extra krydda till kursen.

Några kommentarer från deltagare:

Energipåfyllning

"Att gå på grundkurs är för mig ett måste. Jag fyller på med massor av energi för att orka med. För att inte tala om sommarkursen som jag självklart ska gå på i år igen."

"Jag har rest hela vägen från Norge för att vara med på kurs vilket innebär att jag kommer att ha sovit lite då jag sitter på en buss hela natten när jag kommer på jobbet på måndag. Ändå så är jag mycket piggare än vad jag hade varit om jag varit kvar hemma hela helgen. Det säger ganska mycket om värdet av att vara med på Qigong kurs tycker jag."

Kropp och sinne i balans

"För mig är det nödvändigt att komma på kurs för att få hela systemet i balans igen. Vi har så otroligt mycket att göra på jobbet och utan Qigongen så hade jag nog gått in i "väggen". Min man märker direkt skillnad på mig om jag tränar eller inte har tränat Qigong."

"Jag tränar mer regelbundet nu och det är härligt att vara med på kurs. Det hjälper mig att stanna upp och bli medveten om var jag är så att jag inte bara öser på i livet."

"Tack för kursen. Jag var tidigare inne i ett ekorrhjul som Qigongen räddade mig ur. Jag rensade ut saker ur livet. Jag kan nu njuta av de små sakerna i livet och känna glädje i det. För mig är det ett måste att träna Qigong på morgonen så att jag kan vara "snäll" hela dagen."

"Jag är nybörjare och kände att det hände något i kroppen under kursen. Jag har hundra järn i elden och behöver ett verktyg för att överleva. Qigongen kan vara något som kan hjälpa mig att få ihop det hela."

Mjukare i kroppen

"Jag brukar bli mjukare när jag går på kurs och efter min förra kurs så kunde jag vrida huvudet och kroppen åt vänster vilket jag märkte när jag skulle köra bil, och det är ju bra."

Mentala förbättringar

"Mycket god stämning på kursen. Qigongen ger mig verktyg att förändra mitt tänk och nytt förhållningssätt till livet."

"Mentalt har Qigongen gett mig så mycket. Att lära sig att inte tappa en massa energi, se det lilla som ger oss så mycket. Jag tycker om att Qigongen är rättvis, att man får det man lägger in. Träna på morgonen är ett så bra sätt att starta dagen på."

Lärare:

Fatima Ringvall