Shenxin Qigong Stockholm [2009-03-21]

Under helgens grundkurs i Shenxin Qigong i Stockholm deltog flera vana Qigongare, men också några som aldrig hade testat Shenxin Qigong förut. De pratade om stark Qi, rörligare kropp samt ökad vigör och glädje. Nedan finns några av deltagarnas kommentarer:

Stark Qi och bättre knäböjningar

"Igår när jag reglerade kroppen fick jag en stark känsla av Qi. Jag behövde bara ställa mig så fick jag direkt till det. Sedan var det också roligt att jag kom längre ner i knäböjningarna idag. Jag opererade min menisk för två år sedan och har haft svårt med knäböjningarna. Jag har fuskat och inte riktigt fått till det, men idag gick det och det var roligt."

Smidigare kropp

"Jag märker resultat över tiden. Efter årets vinterkurs kommer jag bättre ner i knäböjningarna och även framåtböjningarna. Det känns mycket positivt att vara smidigare. Jag har varit mycket stel och spänd, trots att jag har tränat mycket fysiskt. Med Qigongen har jag fått goda resultat även mentalt, särskilt Shenxin Qigong som passar väldigt bra för mig."

Mindre besvärlig astma

"Jag har varit med på alla 7 vinterkurserna. När jag var ung kunde jag endast läsa i dagsljus men efter 2:a vinterkursen kunde jag läsa i elsljus och nu kan jag läsa böcker på kvällarna igen. På senaste vinterkursen förbättrades plötsligt min andning och min astma blev mindre besvärlig."

Mindre ont

"Detta har varit en riktigt, riktigt bra kurs för mig. Sedan 1998 har jag haft ont i kroppen i 24 timmar, men nu har jag endast haft ont i 1 timme per dygn."

Shenxin Qigong i Stockholm mars 2009

Lugn, pigg och nöjd

"Igår mitt på dagen var jag trött, men när jag kom hem på kvällen var jag lugn och pigg. Jag fick saker gjorda, var effektiv utan att vara forcerad eller stressad. Mycket intressant, jag fick liksom ett annat perspektiv. Jag hade dragit på saker och tänkt att jag behövde mycket tid för att göra det, men när jag sedan kom hem så gjorde jag det bara. Jag gruvade mig inte utan bara gjorde det direkt, jag är mycket nöjd."

Avspänt och mindre sköldkörtel

"Det har känts mer avspänt, jag är inte så trött och har inte så ont. Jag har haft en förstorad sköldkörtel, men efter vinterkursen gick den väldigt mycket ner. Så nu är den bara lite förstorad. Det känns skönt."

Djupare knäböjning

"Jag tycker att sektion tre av Shenxin Qigong är rolig. Särskilt under den här kursen eftersom jag kom helt ner och helt bak i knäböjningen."

Qifältet

"Qifältet är det viktiga och det har känts överväldigande nu i helgen."

Pigg vintertid

"Skönt att bli korrigerad så tätt inpå vinterkursen när man har tränat Shenxin Qigong. Jag fick många positiva förändringar under vinterkursen och det har fortsatt under denna helg. Jag blir mycket pigg av Shenxin så jag tycker särskilt mycket om att träna övningen under vintern."

Morgonpigg och glad

"Jag blev varm i hela kroppen under kursen, det kändes skönt. Jag tränar Shenxin Qigong varje morgon och blir väldigt pigg av det. Och glad samtidigt!"

Glad efter kursen

"Jag känner mig väldigt glad efter den här kursen, en bra känsla."

Harmonisk

"Jag har känt mig väldigt harmonisk denna helg."

Respekt för Qigong

"Ju mera jag tränar Qigong ju mer respekt får jag för det, jag tror att respekt kan vara rätt ord. Jag är också mycket nöjd med att ha hittat denna metod, det känns väldigt stabilt."

Avslappnat bäcken

"Efter vinterkursen har jag kunnat slappna av mycket mer i mitt bäcken som jag har trilskat med i alla år. Nu kan jag stå mycket bättre och kommer också längre ner i övningarna."

Lugnt och skönt

"Jag tycker det har varit fantastiskt att vara här, min kropp känns mycket trevligare och mjukare än igår när jag kom hit. Vilket skönt lugn man kommer in i när man är här. Så skulle jag vilja ha det hemma också. När jag kom hem ställde jag mig för att träna, det brukar jag inte kunna göra. Det var som om jag var kvar här. Häftigt."

Känsla av Qi

"Jag har tränat Qigong i flera år men på lördagen när vi tränade sektion två av Shenxin Qigong var första gången som jag fått en känsla av Qi. Det kändes starkt och var mycket intressant. Jag skall börja träna hemma från och med imorgon bitti."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen