Lyft upp Qi Kvänum [2009-03-14]

Terminens kurs i Kvänum lockade deltagare från Göteborg, Skara och andra orter, likväl som från själva orten. Helgen gick väldigt fort och de nya deltagarna lärde sig snabbt de nya övningarna vilket gjorde att det blev utrymme för mycket träning och alla deltog med liv och lust.

Kommentarer från kursen

Energi och sömn

"Jag gick min första helgkurs i augusti. Jag har inga större bekymmer men jag känner att jag får mycket energi och jag behöver inte sova så mycket längre. Numera sover jag 7 – 7,5 timmar mot 8 – 8,5 timmar tidigare."

Svåra ryggproblem, livräddare

"Det var en riktigt kick när jag började träna Zhineng Qigong för flera år sedan, man kan säga att det räddade mitt liv. Jag hade väldiga problem med min rygg som gick över av träningen."

MS

"Jag har blivit så bra på så många olika ställen att det är svårt att beskriva. Jag är speciellt glad för att jag blivit mjukare i bröstmusklerna och axlarna."

"Zhineng Qigong gör mig lugnare och jag har inte så ont i ryggen längre."

Smärtor runt bröstkorg ut i överarm och armbåge

"Jag har haft väldiga muskelsmärtor runt halva sidan av bröstkorgen ut till armbågen i nästan en vecka. Jag är 82 år, och rör på mig för lite så min dotter säger att jag faller ihop och det känner jag ju att jag gör. Jag är glad att jag följde med. Jag behöver träna och dessa mjuka rörelser passar mig väldigt bra. Jag har inte ont längre."

Lam vänsterarm och krossat öga. Klarare och gladare

"Efter en bilolycka för 23 år sedan var jag tidigare lam I vänster sida, det blev bättre genom åren, men det var armen och lite annat kvar. På kursen och när jag tränar så rycker och drar det i fingrarna. Jag märkte en förbättring av armen redan 2 dagar efter första helgkursen. Jag märkte också en förbättring I mitt öga – det blev krossat I bilolyckan och blev helt blind på det. På denna kursen har det kommit mer ljus in i ögat, jag ser mycket bättre. Förutom det så har jag blivit klarare i huvudet och är mycket gladare."

Menuieres Sjukdom. piggare, gladare och mer energi

"När jag började med det här så hade jag gått över gränsen. Jag tränar varje dag, jag har blivit piggare, gladare och har fått mer energi."

Öppet fönster, behandlingskada, fallolycka

"Det har gått bra att ha fönstret öppet denna helgen också, till vardags kan jag det inte riktigt ännu, men på de 2 sista kurserna så har det gått bra. Jag har haft en behandlingskada som ni kan läsa mer om på hemsidan. Jag är allmänt piggare och gladare.

Behagligt lugn

"Det har varit det vanliga behagliga lugnet"

Balans

"Det var riktigt bra för min balans, som jag har problem med annars".

Lärare:

Elisabeth Öberg