Lyft upp Qi Trondheim [2009-03-07]

Vårens helgkurs i Trondheim tillbringades även denna gång på Nidelven Spa i luftiga och lugna lokaler. Fredagens föreläsning motiverade nya och tidigare deltagare att delta på helgkursen, vilket de var glada för, då som en deltagare uttryckte det: "När man är stressad så prioriterar man fel och väljer helt felaktigt bort träningen, föreläsningen fick mig att tänka efter och inse att jag skulle vara med i helgen." Flera av deltagarna hade åkt långa vägar då de fått rekommendationer av bekanta och anhöriga att börja träna.

Som vanligt kunde man på vid lördag lunch se en förändring i deltagarnas ansiktsuttryck. Tidigare spända och grå ansikten hade nu blivit mjuka och fått den speciella lyster som Qi-fältet ger. Nya och gamla deltagare slappnade av och bidrog med sitt goda humör och kämparanda till en mycket harmonisk kurs i vårt fina Qi-fält.

Vanligtvis brukar vi ha en helgkurs per termin i Trondheim, men beroende på det stora intresset så har ytterligare en kurs planerats denna termin, närmare bestämt till sista helgen i april.

Deltagarkommentarer

Ryggproblem

"Jag hade väldigt ont i ryggen när kursen började men nu har jag inte ont."

Lyfta armar

"Annars brukar det vara svårt att lyfta armarna över huvudet men nu var det en lättnad när man fick lyfta upp dem."

Inlärning

"Det verkade omöjligt att lära sig, men det blev enkelt. En verkligt mysig helg."

Stelhet och spänningar

"Jag har blivit rekommenderad att delta för att jag är så stel och lider av väldiga spänningar. Jag har stora förhoppningar och jag är väldigt glad att jag varit här."

Stress

"Idag – söndag - är jag på ett helt annat ställe än i fredags före föreläsningen. I helgen har jag blivit klarare och tänker nu träna dagligen. Det har varit en väldigt bra helg."

"Jag lider av stress och efter helgen känner jag mig motiverad till långtids träning för att se vad det ger."

Bäckenlossning

"Bäckenlossning är förknippat med kroniska smärtor och värk över allt. Jag har provat allt. Men sedan jag gick helgkursen i höstas så har jag blivit bättre. "

Lugn och ro

I helgen har jag upptäckt att det ger en väldig ro – ett andningshål eller ett rum att pusta ut i.

Mjuka axlar

Jag är frisör och arbetar mycket med axlarna så det var skönt att de har blivit mjukare i helgen. Helgen har gått väldigt fort."

Intensiv och explosiv

"Jag är en väldigt intensiv person – som exploderar i aktivitet – och jag märkt att jag blir mer fredlig och stilla i huvudet av träningen och det behöver jag. "

Lärare:

Elisabeth Öberg