Lyft upp Qi Köpenhamn [2009-03-07]

Så har vi haft en helgkurs i Köpenhamn igen. Våren kunde anas utanför fönstret då några vackra snödroppar hade börjat titta fram ur jorden.

Den goda stämningen i gruppen som de som varit med ett tag har byggt upp gör att de som deltar för första gången snabbt känner sig välkomna. Känner man sig välkommen blir man väl till mods vilket i sin tur leder till att inlärningen av alla nya rörelser går bättre.

Några kommentarer från deltagare:

Stela axlar

"Tidigare kurser har det jobbat mycket i mina axlar som varit väldigt stela. Nu kan jag flytta axlarna längre bak vilket gör att jag nu kan hålla mina händer mer över huvudet. Den här kursen har det börjat jobba i mina fötter vilket jag gläder mig åt och jag försöker nu att stå mer på hela fötterna i kroppsregleringen."

Träning för hela kroppen

"Jag går min första kurs och kan redan känna hur det jobbar i hela min kropp. Det känns mycket bra med dessa rörelser och att samtidigt vara avslappnad och träna sinnet."

"Det här är min första kurs och definitivt inte min sista, jag ska fortsätta att träna och kommer tillbaka."

"Det här är första gången jag är på en kurs där både vi som är nya och ni som varit med tidigare kan träna tillsammans och att vi alla får ut något av det. Det är fantastiskt."

Energipåfyllning

"Jag är mitt uppe i en hektisk period i livet och den här kursen har gett mig den energi jag behöver för att orka med det jag har framför mig."

"Igår när jag kom hem efter min första kursdag så var jag först mycket trött. Lite senare på kvällen blev jag full av energi och städade tom i köket."

Trygghet

"Jag lider av panikångest och har jobbat med den i många år. Jag har kunnat känna mig trygg här på kursen då jag blivit så väl omhändertagen. Tack vare det så har jag klarat av att vara med på hela kursen."

Mer om Qigong

"Jag har gått flera kurser och känner att jag blir mer och mer intresserad av filosofin runtomkring Zhineng Qigong, hur sinnet fungerar osv."

Lärare:

Fatima Ringvall