Lyft upp Qi Cambridge [2009-02-14]

För andra gången så hölls en kurs i Lyft upp Qi i Cambridge. Ett Cambridge som för ovanlighetens hade fått en hel del snö.

Med på kursen fanns helt nya deltagare och flera som passade på att repetera grundkursen både från Cambridge men även sådana som tidigare gått kurs med oss i Norwich. På så vis finns det en stor möjlighet för de nya att få mera hjälp med rörelserna och även att få ta del av de "gamla" Qigongarnas erfarenheter.

Några kommentarer från deltagarna:

Känslor av välbefinnande

"Jag mår underbart bra efter denna kurs. Den här gången kunde jag ta till mig nya detaljer som jag inte kunde vid min första kurs vilket har varit mycket bra."

"Jag tränar en timme varje dag och jag njuter så mycket av det. Mitt liv är mycket rikare och djupare. Jag sover mindre och har ändå mycket mer energi. Det var roligt att komma på kurs och få träffa många trevliga människor."

"Hela upplevelsen av kursen har varit ett nöje. Jag har funnit något som jag tror kan hjälpa mig resten av mitt liv."

Mer energi

"Senaste kursen var ett genombrott för mig. Mitt jobb är rätt fysiskt och min energinivå har varit rätt låg. Efter förra kursen har jag haft mycket mer energi, jag har småsprungit och dansat i köket. Ibland blir min kropp riktigt avslappnad."

"Jag var tidigare ständigt slutkörd. Efter att ha sovit dåligt så började jag att sova bra efter att ha börjat träna Qigong, jag sov mycket och det var som att min kropp kunde återhämta sig från stress och överarbete. Mina leder fungerar nu bättre och om jag får ont i ryggen av att lyfta mitt barnbarn mycket så behöver jag bara träna så blir det bättre igen."

Hudförbättringar

"Min hud har blivit bättre och bättre sedan jag började med Qigongen och den är mjukare. Ärr har gradvis blivit mindre och mindre. Jag är mer avslappnad nu än tidigare t.ex. när jag sitter på en stol så kan jag göra det och samtidigt vara avslappnad."

Bra upplagd kurs

"Kursen är bra upplagd med uppdelningar i olika sektioner som man lär sig del för del. Jag tyckte om de olika rörelserna, de är faktiskt rätt vackra."

Avslappnad

"Det här är min andra kurs och den här gången kunde jag slappna av mycket mer i mina axlar. Det var mycket bra att få repetera allt igen och det har gett mig en större förståelse för Qigong."

"Jag känner mig väldigt avslappnad och lugn. Jag är intresserad av att träna mer och se hur det hela kommer att utvecklas."

Bra stämning i gruppen

"Jag har verkligen njutit av att vara och träna här med gruppen. Det har jobbat i min arm och i mina axlar. Jag tycker mycket om rörelserna."

Lärare:

Fatima Ringvall