Lyft upp Qi Helsingfors [2009-02-21]

För första gången i Finland genomförde vi en grundkurs i Lyft Upp Qi i samarbete med en patientförening. Det var Reumaföreningen i Helsingfors som erbjöd sina medlemmar att delta i kurs med oss. Föreningens förhoppning är att deras medlemmar, liksom många andra reumatiker tidigare, ska finna att Zhineng Qigong kan hjälpa dem till en högre livskvalitet. Förutom möjligheten att gå på den ordinarie gruppträningen i Helsingfors vill föreningen också erbjuda sina medlemmar lärarledd träning på dagtid.

Stämningen på kursen var god, många leenden sågs och flera skratt hördes. Ett axplock av de resultat som uppnåddes kan läsas nedan.

Mer energi

"Jag gick härifrån igår energisk, jag nästan hoppade fram. Jag kände när jag låg i sängen att Qi bara flödade runt i kroppen och jag somnade med ett leende på läpparna."

Helsingfors Reuma 090222_350

"Det här var en bra sak det här. Igår var jag jättetrött, jag vilade och somnade, men sen när jag vaknade var jag vansinnigt energisk och trodde att jag aldrig skulle kunna sova på natten. För om jag sover på dagen brukar jag inte kunna det. Men jag som som en stock!"

Balans

"Jag har sviter av Borrelios och min balans är dålig. Men jag märkte att jag står mycket bättre idag."

Om Zhineng Qigong

"Det enda negativa med Zhineng Qigong är att jag inte har stött på det tidigare!"

"Jag har tränat bara en månad. Jag har ett stressigt jobb, tonårsdotter och bor i två länder. Jag märker att jag sover mycket bättre nu, jag är inte lika nervös, min dotter sa åt mig en gång att jag borde gå och göra mina övningar så att jag inte skulle vara på så dåligt humör. Jag har redan fått massor, jag hoppar upp ur sängen varje morgon som för 10 år sen. Jag sjunger i kör och märker att jag sjunger bättre. Jag har lättare att skratta t.o.m. när min man och min dotter strider kan jag behålla mitt lugn och mitt leende."

"Jag har tränat i tre och ett halvt år, och vet inte varför jag inte tidigare har börjat med det! Jag har kunnat halvera mina blodtrycksmediciner som jag ätit sen 1967, det blev ingen operation i axeln, inte heller nånting av min begynnande diabetes. Men mest av allt så har jag ro i sinnet. Tankar kom tidigare stora som hus emot mig. Jag kunde inte alls träna La Qi, men numera är det så skönt! Människor ser annorlunda ut. Ifjol dog min man, och jag hade en enormt sorgearebete. Jag vet inte hur jag skulle ha klarat det utan Qigongen. Jag är så tacksam."

Lärare:

Lars Hagner