Lyft upp Qi Ljungby [2009-02-07]

Helgens kurs i Ljungby bjöd på många vänliga leenden. I rasterna drack vi te och åt hembakade skorpor och kakor. Under träningen så var deltagarna fokuserade och alerta. Många av de nya hade valt att gå kursen efter att ha kommit i kontakt med erfarna deltagare som fått bra resultat av träningen.

Ur deltagarnas kommentarer:

Glad och lugn

"Jag får mycket av en sån här helgkurs. När jag kom så var jag stressad och spänd i axlarna. Nu känns det som jag varit på spa en vecka, jag känner mig glad, lugn och mjuk i hela kroppen."

Många bra resultat

"Jag har fått många bra resultat. Min tinnitus har försvunnit, ryggvärken är borta, mina tår har raknat och jag har bättre självförtroende."

Förbättrad blodcirkulation

"Jag fick jättebra resultat efter min första kurs som jag gick för ungefär ett halvår sedan. En förkalkning i armen som jag fått efter en trafikolycka hindrade blodgenomströmningen. Efter några månaders träning så var blodcirkulationen igång igen."

Lugnare och stresståligare

"Jag har blivit lugnare, stresståligare, och min allergi har blivit bättre."

Träningseffekter i vardagen

"Jag märker nyttan av Qigongträningen när jag låter bli att träna några dar, tex så blir det svårare att vända på huvudet och titta bakåt när jag kör bil om jag inte tränar."

Qigong ger mental styrka

"Jag har mycket hjälp av Qigongen om jag ska göra något eller träffa någon jag inte tycker om. Qigongen hjälper mig att klara av jobbiga situationer."

Mindre migrän

"Efter ett halvårs Qigongträning så är mina migränanfall inte så långa och intensiva längre. Det är också lättare att hantera perioderna mellan anfallen. Min kropp har också blivit smidigare."

Lugnare

"Jag känner mig betydligt lugnare"

Ingen ryggsmärta

"I morse när jag vaknade så hade jag inte ont i min rygg, det var helt underbart att vakna utan ryggsmärta. Det känns som att gammalt skit har rensats bort mellan skulderbladen."

Lärare:

Johannes Nordgaard