Lyft upp Qi Stockholm [2009-02-07]

Stockholm bjöd på tät dimma och grårusk helgen 7-8 februari, då terminens första grundkurs i Lyft Upp Qi hölls. Flera nybörjare samt ett antal repeterande valde att vara inomhus istället, i det starka Qifält vi har på våra kurser. Stämningen var glad och positiv vilket gjorde att timmarna gick fort.

Ur deltagarnas kommentarer:

Ryggoperation uppskjuten

"Det är aldrig för sent att börja träna. Jag gick en kurs för några år sedan men upprätthöll inte träningen. Men när jag hade en jobbig period så började jag igen och det har gjort att jag mår mycket bättre. Ålder för med sig skavanker men jag hållen ryggoperation ifrån mig tack vare Qigongen. I somras åkte jag till sommarkursen. Jag skulle gå nio dagar men efter den tiden förstod jag att det bästa jag kunde göra var att stanna kvar. Så jag fortsatte kursen nio dagar till."

Smärtor

"Jag har tränat i tio år men när jag gick i pension förra året så slutade jag. Men jag har börjat få en del smärtor i kroppen. Så när en kompis ringde och tipsade mig om kursen så följde jag med. Idag är smärtorna borta."

Eksem, vänliga leenden

"Jag skulle egentligen bara varit här under lördagen men kunde inte låta bli att komma under söndagen också. Det har varit en tuff vecka så det var skönt att komma hit och se alla vänliga leenden. Att lyssna till läraren pratar om den mentala biten är viktigt. Jag har blivit av med eksem som jag haft i hela mitt vuxna liv."

Positivare vän

"Min kompis som tränar Zhineng Qigong har förändrats väldigt mycket till det positiva sen hon började. Det fick mig att börja träna. Jag har varit på ett par drop-in träningar och känt mig bättre efter bara den korta träningen. Helgkursen har gett väldigt mycket. Nu ser jag fram emot att bli av med stress och få mer tid."

Förebygga krämpor

"Jag har inga krämpor men jag vill träna för att förebygga problem, ligga ett steg före."

Lär nya saker

"Jag är fascinerad över hur mycket man lär sig varje kurs även om man gått kursen förut. Träningen håller mina ryggsmärtor under kontroll. Den är också till stor mental hjälp. Jag känner mig lugnare."

"Jag har jobbat ganska mycket på senaste tiden så det är skönt att vara här. Kroppen blir mjukare för varje kurs och jag lär mig nya saker hela tiden."

"En kompis till mig rekommenderade Zhineng Qigong men det tog ett antal år innan jag började. Även om man gått flera kurser så lär man sig nya saker. Det blir som en ny övning. Man klarar mycket mer i sin vardag."

Piggare

"Sen jag började med Qigong i höstas har jag kunnat gå upp i tjänst till heltid. Det orkade jag inte förut, men Qigongen har gjort mig mycket piggare. Jag har en hörselskada som gör mig trött."

"Jag har inga direkta krämpor men jag har ett jättestressigt jobb. I lördags morse var jag jättetrött men på söndag morgon, efter första kursdagen var jag hur pigg som helst!"

Lärare:

Lars Hagner