Lyft upp Qi Göteborg [2009-01-24]

E n gråmulen januaridag samlades vi för årets första kurs i Hold Qi up på Hvitfeldtska gymnasiet. Flera deltagare hade varit med för många år sedan och ville nu ta nya tag med sin träning. Stämningen var god när nya och gamla elever korrigerade varandra De nya eleverna kunde få mycken hjälp av de mer erfarna. Många kände sig väldigt inspirerade efter kursen och gick hem i den bleka januarisolen för att fortsätta sin träning

Gbg HQU January 2009

Deltagarkommentarer

Lugnare

«Jag har tränat i några år och jag är inte så stressad längre, har blivit lugnare och klarar svåra situationer bättre.»

Sänka

«Innan sommarkursen hade jag en sänka på 80, efter sommarkursern hade den gått ned till 30.»

Whiplash

«Jag har tränat från och till i några år. Men för ett tag sedan blev jag påkörd och fick en whiplashskada som jag tack vare Qigongträningen återhämtade mig snabbt ifrån.»

MS

«Jag har MS, gick en kurs för 7 år sedan och då blev balansen bättre. Jag slutade träna men vill ta upp det igen. Hade en kula i nacken som har försvunnit.»

Ryggskott och stress

«Jag började träna för 8 årsedan, eftersom jag hade mycket ryggskott och var väldigt stressad, Då fick jag råd av en terapeut att börja med Qigong. Efter att jag börjat med Zhineng Qigong så blev jag bra i ryggen och huvudvärken försvann.»

Pigg

«Jag vill bli lika pigg som min svärmor som tränat Zhineng Qigong i några år.»

Migrän

Sedan jag började träna för ett tag sedan så har migränen försvunnit.

Magkatarr, huvudvärk

«Jag har tränat i några år. Jag har haft magkatarr och huvudvärk, det har blivit mycket bättre. Känner mig positiv, lugn och avslappnad.»

Lärare:

Patrik Rastija