Shenxin Qigong Pargas [2009-01-31]

Årets kurs i Shenxin Qigong i Pargas var efterlängtad. Vi hade ingen Shenxin-kurs i Pargas förra året eftersom kursen behövde flyttas tidsmässigt några månader, men träningsgrupperna i Pargas och Åbo har fortsatt att träna Shenxin Qigong under tiden. Deltagarna fick mycket Qi redan på föreläsningen och var sedan mycket nöjda med träningen. De resultat deltagarna pratade om var att de blev piggare och blev av med diverse smärtor och krämpor i kroppen.

Nedan finns ett urval ur deltagarnas kommentarer.

Pigg efter föreläsningen

"Jag hade varit så krasslig och trött att jag fick stanna hemma från jobbet hela veckan. Jag formligen släpade mig iväg till föreläsningen med lite dåligt samvete: Min man skulle komma hem från en resa senare på kvällen och jag ville inte att han skulle behöva komma hem till ett ostädat hem med en massa näsdukar slängda runt överallt. Men efter föreläsningen kändes det bättre och när jag kom hem var jag pigg. Jag städade och gjorde i ordning snabbt och utan besvär. Jag orkade t.o.m. förbereda ett möte till nästa arbetsdag."

Pigg, klar i huvudet och smärtfri

"Jag har varit alterneringsledig ett år så att en arbetslös fick ta över min tjänst. När jag kom tillbaka till jobbet efter ett år kändes det väldigt ovant att stiga upp på morgonen. Jag hade dessutom börjat på en ny avdelning men nya människor och fått nya arbetsuppgifter. Nu skall jag sitta stilla när jag arbetar och dessutom arbeta med dator. Jag har känt hur det gör mig stel i nacke och axlar, ryggen och knäna – och armen när man arbetar med datormusen. Jag tyckte det kändes virrigt och jobbigt att vara i den här nya situationen med nya människort och har varit mycket trött. Under den här kursen har jag känt att dessa småkrämpor har lösts upp och idag känner jag mig både piggare och klarade i huvudet Jag har tänkt mig till vinterkursen och där kommer jag få rensat både huvudet och kroppen."

Shenxin Qigong i Pargas 2009

Som en ny människa med regelbunden träning

"Jag gick min första Shenxin-kurs i Pargas för 1 ½ år sedan. Det hände bra saker för mig på den kursen, jag blev som en ny människa. Jag insåg också att jag behövde träna varje dag och det har jag lyckats ganska bra med. Den dagliga träningen har hjälpt mig väldigt mycket."

Huvudvärken försvann

"Jag repeterade den här kursen och det kändes nyttigt. Den senaste tiden har jag varit trött och hängig med en del huvudvärk. Trots detta kändes det som om jag fick in informationen i huvudet och att det hände saker i kroppen. Under ett träningspass försvann huvudvärken plötsligt."

Stark känsla av Qi

"Det har varit en stark och intensiv kurs. Jag kände mycket Qi på föreläsningen, det riktigt hettade till. Jag tränar både Shenxin Qigong och Lyft upp Qi och övningarna hjälper varandra. När jag har tränat Shenxin känns Lyft upp Qi annorlunda, på samma sätt känns Shenxin Qigong annorlunda när jag har tränat Lyft upp Qi."

Skön avslappning i axlarna

"Jag har haft en del problem med min nacke och mina axlar. Det har blivit mycket bättre av Qigongträningen som jag hållit på med i flera år. När vi idag tränade ormarm märkte jag att min dåliga axel inte var helt bra än, men nu efteråt känns axlarna mycket avslappnade. Det riktigt strömmar igenom dem och det känns som om det är något nytt på gång. Det har varit en lugn och skön kurs."

Huvudvärk i flera decennier

"Jag repeterade kursen och tyckte det var mycket trevligt att vara här. Det var härligt att börja kursen på lördagen med så mycket avslappning. Jag har fått in en vana och tränar varje morgon. Det har gjort att jag har blivit mycket bättre från mina smärtor i nacke och huvud som jag har plågats av i decennier."

Går på djupet

"Jag har tränat Qigong i 10 år, men det är första gången som jag lär mig Shenxin Qigong. Det känns verkligen att den går på djupet, det har påverkat mig på flera vis. Så jag kommer att fortsätta att träna denna övning."

Pigg och energisk

"Jag förundras över att det är så många saker man inte lyckas lägga märke till när man går på kurser. Det här är min 3:e Shenxin-kurs och ändå så känns det som om jag inte alls kände till saker som jag förmodligen hört förut. Jag har varit trött en tid och igår mitt på dagen var jag hemskt trött, jag funderade nästan på att åka hem. Men jag stannade kvar och sedan på kvällen blev jag riktigt pigg. Jag tog itu med en vidbränd kastrull som stått på spisen i en vecka! När jag vaknar för tidigt på morgonen, som man gärna gör när man har för många tankar i huvudet, så brukar jag träna Shenxin – då får jag tillräckligt med energi för att klara dagen trots min korta nattsömn."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen