Lyft upp Qi Bollnäs [2008-11-15]

Höstens grundkurs i Lyft Upp Qi hölls i Freluga, strax utanför Bollnäs. I ett typiskt novemberväder stod en blandning av nybörjare och repeterande inomhus och njöt av Qifältet.

Smärta i knät

"Jag har länge haft problem med ett knä och nyligen på jobbet så stod jag nästan i två timmar och hade mycket ont efter det och haltade. Nu efter en helgkurs så är smärtan borta."

God sömn

"När jag var på en kort introduktion om Qigong innan den här kursen så sov jag sedan gott hela den natten för första gången på flera månader. Det var likadant nu i natt efter den första kursdagen. Jag har eksem och det ska bli spännande att se vad Qigongen kan ge för resultat."

Ryggskott

"Jag kom hit med ett ryggskott och nu känns det som att låsningen högre upp i ryggen är helt borta. Jag tror att det här kan hjälpa mig att bli fokuserad."

Inre lugn

"Efter den senaste sommarkursen så känner jag ett större lugn och det är helt fantastiskt underbart. Att kunna stå och träna och känna mig lugn, det är så stort för mig. Jag känner att det hela tiden händer saker och jag är så glad för Qigongen."

"Det är skönt att vara här. Jag känner mig mer lugn och harmonisk än jag var innan jag kom hit. Qigongen är ett viktigt redskap för mig att hålla mig i form."

"Det är jättebra att få alla rörelser repeterade och korrigerade. Mentalt har Qigongen varit bra för mig, jag har kunnat gå ner i varv och tänka efter."

Lärare:

Lars Hagner