Lyft upp Qi Borgå [2008-11-15]

Årets sista kurs i Finland hölls i Borgå där Qigongare från när och fjärran samlats för en helgkurs i Lyft upp Qi. Regnet smattrade mot Borgå Folkakademis fönster men inne i träningssalen gav stearinljus och vänliga leenden värme. Flera av de deltagare som repeterade uttryckte sin tacksamhet över att få sina rörelser rättade igen och alla njöt av årets sista chans att gå på kurs och vara i ett starkt Qi-fält.

Kommentarer från deltagarna:

Diabetes, förbättrade blodvärden, tennisarmbåge bra

"Jag gick kurs för två veckor sen, men kände att jag ville komma igen. Jag har lärt mig mycket mera denna kurs. Jag har kollat mitt blodvärde när vi tränade sista hela Lyft upp Qi. Jag har typ 1 diabetes. Mitt blodvärde sjönk med en enhet. Efter förra kursen har jag haft låga värden och kunnat minska på sprutorna. Sen april har jag haft tennisarmbåge men den försvann efter förra kursen. Det är också trevligt att träna i gruppen där jag bor för människorna är så himla trevliga, glada och lyssnar på en."

"Jag har en son som har diabetes, så blev uppmuntrad av att höra att man genom Qigong kunnat minska på insulinsprutor. Jag tränar alltid i min sons sovrum. Det har varit en bra kurs, jag är lugnare och mindre stressad, kroppen känns bättre."

Förbättrade rörelser

"Kroppen har förändrats med träningen, så det är bra att komma och få rörelserna tillrättade på nytt. Riktigt skönt!"

"Jag tränade massor efter min första kurs, man känner en enorm skillnad om man tränar aktivt. Jättebra att kunna komma igen på kurs och bli rättad."

"Jättebra att komma på kurs och speciellt att få rörelserna rättade. Jag har fått mycket hjälp med min nacke men mest är det väl det mentala."

Smärta i hälen förbättrad (hälsporre)

"Jag har hälsporre och har fruktansvärt ont i hälen, men det var bättre i morse trots att vi stått och tränat hela gårdagen."

Känsla av Qi

"Jag har inte kommit hit utan fördomar. Min fru sponsorerade mig att komma. Jag kom hit mera för att förstå henne, men jag är öppen för vad man kan få för hjälp. Förvånansvärt nog har detta inte varit något humbug. Det har varit intressant att få uppleva det min fru pratat om. Nu är vi två i huset så vi ska nog försöka göra det tillsammans. Fick kanske en känsla av Qi eller tjo eller vad det nu var, men trögt var det i alla fall mellan händerna i La Qi. Min fru har blivit en mycket bättre fru av Qigongen, hon är inte längre ett mörkt åskmoln."

Positiva tankar

"Jag är trött denna kurs, men jag tänker positivt att det är en fördel att vara trött, då kommer inga tankar som stör när man tränar. Jag har fått hjälp med en nervskada i armen och blivit mycket starkare fysiskt och mentalt."

" Jag är nybörjare och detta var ett väldigt givande veckoslut."

Lärare:

Camilla Heidenberg