Lyft upp Qi Norwich [2008-11-08]

Med en palett av vackra höstfärger utanför fönstret genomfördes en helgkurs i Norwich som ligger i East Anglia. Kursen hölls i en fin skola med utsikt över hela staden.

Detta var sjätte kursen vi höll i Norwich och med på kursen fanns några deltagare som varit med alla sex gånger. De var till en stor hjälp för de nya deltagare som fick lära sig Lyft upp Qi för första gången.

Ur deltagarnas kommentarer:

Bättre sömn

"Det bästa med Qigongen är att min sömn har blivit så mycket bättre. Jag sover nästan alltid bra och när jag vaknar känner jag mig utvilad."

Problem med knän

"Mina knän har tidigare alltid gett mig problem. Under en helgkurs då jag fick korrigering på min kroppsreglering så har jag nu kunnat slappna av i mina knän och smärtan har försvunnit. Mina platta fötter är nu ett minne blott då jag har fått fotvalv."

Härliga rörelser i Lyft upp Qi

"Det var så härligt att känna flytet i rörelserna i övningarna, det var en fin upplevelse."

"I morse så kändes mina armar nästan viktlösa när vi tränade, jag kunde verkligen slappna av i mina muskler. Det känns som att Zhineng Qigong är rätt för mig."

"Det har varit en mycket bra kurs för mig och jag är förvånad att rörelserna har känts så bra."

Använder Qigongen i vardagen

"Jag försöker att använda mig av Qigongen inte bara under tiden jag tränar utan också i min vardag. Genom att försöka behålla lugnet i jobbiga situationer och genom att stå med kroppen reglerad ex när jag lagar mat."

Astman mycket bättre

"Jag har inte behövt min inhalator under en lång period och jag har kunnat cykla och springa utan problem."

Smärta i vristen försvann

"Jag försöker att träna varje dag. När jag gick min första kurs så kände jag genast av en gammal skada i vristen då det smärtade. Helt plötsligt så försvann smärtan. Qigongen hjälper mig också emotionellt. Jag tycker mycket om vår gruppträning, den hjälper mig mycket."

Kan mentalt vara mer positiv

"Jag förlorade mitt jobb för ett tag sedan som jag älskade så mycket. Tack vare Qigongen så kunde jag hantera det så mycket lättare. Qigongen har gjort att jag mentalt kan vara positiv till det som händer."

"Qigongen gör att jag kan hantera emotionella problem bättre."

Bättre relationer

"Mina relationer med andra har förändrats till det bättre och jag tycker mycket om att träna tillsammans med andra. Jag hade glömt många detaljer sedan min första kurs och det känns bra att ha blivit korrigerad. Jag känner mig väldigt avslappnad idag."

Mycket bättre i ryggen

"Jag har haft många problem med magen genom åren. Jag kan komma ner mycket lättare i benböjen och känner att det händer saker inuti magen när jag tränar. Min rygg har blivit mycket bättre."

Lärare:

Fatima Ringvall