Lyft upp Qi Stockholm [2008-11-08]

November månads grundkurs i Lyft Upp Qi i Stockholm lockade ganska många nybörjare. De allra flesta av dem hade valt att komma till oss utifrån släkt eller vänners erfarenheter av att gå kurs och träna med oss. Kursen avlöpte i god stämning och de nya lärde sig övningarna snabbt.

Ur deltagarnas kommentarer:

Hjälpa nybörjare

"Förutom att få vara i qifältet och träna så är det kul att repetera kursen för att få träffa och hjälpa de som aldrig tränat tidigare."

Gluten intolerans, allergier, diabetes, eksem

"När jag började träna var jag ett människovrak. Jag hade gluten intolerans, många allergier, dåligt immunförsvar, begynnande diabetes, eksem över hela kroppen och en tumör i bröstet. Det blir gradvis bättre och bättre, tumören är borta och immunförsvaret är bättre. Jag hade ett fult rött operationsärr som efter sommarkursen krympte ner till ett litet ljust streck."

Står bättre

"På den här kursen har jag kunnat stå mycket bättre, även knäböjen har gått bättre."

En god natts sömn

"Så bra som jag sov efter kursens första dag så bra sover jag mycket sällan."

Positiv inställning

"Jag har en positiv inställning till Qigongträningen, jag kommer att fortsätta träna."

Brännskadan mattas av

"Jag har många positiva erfarenheter av Qigong. Jag har en brännskada som varit statisk de senaste 47 åren. Sen jag började träna Qigong för ett år sedan så har skadan börjat försvinna. Jag sover också mycket bättre av träningen."

Förträngning i ryggmärgskanalen

"Det är aldrig försent att börja träna Qigong. Jag har en förträngning i ryggmärgkanalen som egentligen skulle behöva en operation. Tack vare Qigongen klarar jag mig utan en operation."

En härlig känsla

"Jag har blivit mycket mjukare, piggare och rakare i ryggen. Det ger en härlig känsla att träna Qigong."

Mjukare kropp, bättre hållning

"Bra kurs. Det är inspirerande att gå en kurs och höra vilka förbättringar andra fått. Jag har blivit mjukare i kroppen och fått en bättre hållning."

Mjuk och lätt känsla

"Det här är min första kurs. Jag känner mig väldigt mjuk och lätt. Har haft problem i ryggen i flera år, nu efter kursen känns det mycket bättre."

Två underbara dagar

"Jag vill tacka min bästa vän som fick mig att gå kursen. Det har varit två underbara dagar."

Lärare:

Lars Hagner