Lyft upp Qi Ekenäs [2008-11-01]

I soliga Ekenäs träffades vi för andra gången för att hålla grundkurs i Lyft Upp Qi på allhelgonahelgen. Utanför bet vinterns första frost ordentligt, men inne i träningssalen var stämningen varm och hjärtlig. Deltagarna visade ett stort intresse för att lära sig både rörelserna och Qigongens filosofi, och diskussionerna fortsatte under kaffe- och lunchpauserna.

De nya deltagarna kunde med god hjälp av de repeterande ta till sig rörelserna snabbt. En av nybörjarna uttryckte sin förvåning över att undervisningen var så individuell, trots att gruppen var rätt stor. Flera nybörjare har redan planerat vilken kurs de tänker delta i härnäst.

Ur deltagarnas kommentarer:

Mjukare i kroppen, lugnare

"Jag blev rekommenderad att gå Qigong och jag blev förvånad på min första kurs hur stel och sjuk jag varit i kroppen. Jag är småbarnsmamma och har det mycket stressigt och jag känner att jag genom träning mjukat upp många knutar i kroppen . Jag har blivit lugnare och mera tålmodig och lärt känna min kropp bättre."

Bättre kroppskänsla, mår bättre

"Det känns starkt att vi är många, vilket flöde det är i Qi-fältet. Jag är spänd på många ställen i kroppen, jag har blivit bra på att märka det. Jag har Qigongat varje dag i två månader, och jag känner en tydlig skillnad i hur jag mår. Det har känts helt otroligt bra. Att träna är ett bra sätt att starta dagen på."

Ekenäs träning 081002

Njuter av träningen

"Jag hade inte planerat att komma, men jag hittade mig här mitt i allt. Jag är förvånad att jag har gått en grundkurs igen, men jag njuter jättemycket av Qi-fältet. Jag njuter också av att det finns så många goa människor och känner tacksamhet över att leva."

"Jag är en stressare och presterare. Jag vet inte vad jag väntat mig av den här kursen, men det har varit avslappnande. Första gången vi ställde oss i kroppsreglering kändes det som om jag hade het choklad i och runt hela kroppen och när vi gjorde Dra Qi så blev jag väldigt berörd. Jag fick kontakt med barnet i mig."

Djupare insikt, mindre ont i ryggen

"Jag har gått många grundkurser och ibland har jag stundtals känt att det varit lite tråkigt att upprepa, men nu har jag fått en annan insikt och speciellt nu har jag försökt få maximalt ut av kursen. Jag började på grund av ryggproblem. Jag har inte känt på länge att den varit handikappande. Jag blir ivrigare hela tiden över den här metoden."

Mera energi

"Jag brukar inte hålla på med något länge och är förvånad att jag hållit på med det här i fem och ett halv år. Det är ovanligt för mig och också det att jag känt att jag inte har behövt hitta något annat. Det Qigonen ger mig är främst energi. Kurserna behövs för att ge mig en puff framåt."

Vill gå kurs igen. diabetes

"Jag är nybörjare och håller redan på att planera in att gå min nästa kurs. Jag har typ 1 diabetes och imorse när jag kollade mina värden var det 6 istället för 1 eller 25, det är helt otroligt. Men det kan ju vara ett sammanträffande, förstås"

"Jag kom hit utan förväntningar och jag kommer definitivt att gå på kurs igen. Ett intresse för detta har fötts."

Lärare:

Jeanette Heidenberg