Lyft upp Qi Kalmar [2008-10-25]

Höstens traditionella grundkurs i Lyft Upp Qi i Kalmar hölls sista helgen i oktober. I Kalmar/Nybro-gruppen är det många som gått sommarkurs. Det märks då flera av dem väljer att repetera grundkursen varje gång den hålls.

Ur deltagarnas kommentarer:

Migrän

"Jag lider av migrän och började träna för 5år sedan. Jag lutar mig mot alla bra exempel på hur qigong har hjälpt och känner stor tacksamhet mot andra som berättar om hur qigong botat deras migrän . Det inspirerar och ger tilltro när det är kämpigt. Jag har blivit mycket bättre, men är otålig och vill bli bra snabbt. Det är viktigt med gruppträningen."

Kontroll i livet

"Jag har gillat kursen. Det var ett tag sedan jag gick en kurs, men det känns härligt att vara tillbaka. Qigongen ger mig känslan av att ha bättre kontroll i mitt liv."

"Jag har tränat i 4år. När jag började träna var jag i dåligt skick, jag förstod det inte då men jag var deprimerad, jag tog inget ansvar för mitt liv. Efter att jag tränat ett halvt år kände jag stor skillnad och nu känner jag att jag har kontroll i mitt liv. Jag står för vem jag är och vad jag gör."

Utbränd, hjälp av hemsidan

"Jag har varit sjuk av stress, utbränd. Nu mår jag bättre och qigongen är en del av det som får mig att bli lugn. Sedan jag flyttat har jag ingen gruppträning att gå till, men jag går istället ofta in på hemsidan för att få inspiration."

Bättre i leder, mindre sömn

"Det är skönt och bra att träna. Jag har blivit bättre i mina leder och jag klarar mig på mindre sömn. Jag har två små barn och det fungerar bra trots att man går upp på nätterna och fixar välling etc."

Stress, mentala förbättringar, lugn

"Jag har tränat i 5-6år. Träningen hjälper mig att motverka stress och ger ett lugn."

"Jag tycker så mycket om att gå dessa kurser, det är spännande och skönt varje gång. Qigongen är ett redskap för mig och det hjälper mig att finna lugnet och säkerheten i jobbet. Jag har gått två sommarkurser och det är verkligen en upplevelse, Wow!"

"Jag började för att bli mjukare i kroppen och bli av med smärtor. Jag upptäckte snart att det viktigaste jag fick, var mentala förbättringar, även om jag blivit bättre i kroppen också. Om inte annat kan jag hantera smärta på ett annat sätt idag."

Smärtor

"Qigongen är det som håller mig uppe och den har hjälp mig att bli fri från smärtor."

Om Zhineng Qigong

"Jag började träna för några år sedan och jag fortsätter komma tillbaka, det säger väl det mesta."

"Detta är min första kurs. Det har varit en stark upplevelse och det känns jättebra. Den här metoden stämmer för mig."

"Qigongen har hjälpt mig att våga. Nu känner jag att framtiden kan bli bra och jag är lyckligare."

Lärare:

Lars Hagner