Shenxin Qigong Stockholm [2008-10-25]

42 personer hade hittat till höstens kurs i Shenxin Qigong. Att deltagarna fick mycket Qi i vårt starka Qifält märktes på rasterna och på deras resultat: Bättre syn, mindre smärtor, större lugn och mer energi var några av de saker deltagarna pratade om. Flera av de nya deltagarna var också intresserade att höra mer om Vinterkursen. Möjligheten att träna Shenxin Qigong under en hel vecka tilltalar många.

Fler deltagarkommentarer följer nedan.

Defekt öga bättre

"I går kväll bakade jag 100 kakor innan jag gick och lade mig. Den här kursen, som är min andra Shenxin-kurs ,har påverkat mig mycket, inte minst i midjan. Varenda rörelse är jättestark. Efter den första Shenxin-kursen så blev mitt defekta öga bättre. Jag kunde börja urskilja figurer och färger när jag kom hem. Jag önskade att det skulle bli bra nu, men det är inte helt bra än."

Bättre fötter och knän

"Jag har haft mycket problem med mina ben, särskilt fötterna och knäna. På söndagsmorgonen när jag vaknade märkte jag att både fötterna och knäna var mycket bättre. Jag känner verkligen att rörelserna är kraftfulla."

Starkare och bättre balans

"Jag blir alltid positivt överraskad över att det går så bra när jag går på kurser, det blev jag också denna gång. Jag brukar inte träna så mycket hemma, men jag skall försöka. Balansen har blivit bättre och jag blir starkare i kroppen så att jag kan hålla mig upprätt. "

Shenxin Qigong i Stockholm 2008 10

Orm-arm var jättehärlig

"Det var roligt att prova Orm-arm igen. Jag blev jättevarm i armarna och bröstet, det spred sig ända upp i hårfästet. Det var jättehärligt. "

Lungorna och en besvärlig arm öppnades upp

"Igår gick jag och lade mig mycket tidigt. Idag har jag känt under träningen att det har öppnats upp i mina lungor och i min ena arm som jag har haft problem med i hur många år som helst."

Smärtorna försvann

"Jag gick på Shenxin-kursen för några år sedan, men tränade inte hemma. Jag var med på sommarkursen i somras och tänkte att jag nu skulle prova Shenxin igen. Jag har haft mycket ont i min rygg, p.g.a. ischias. Men under Orm-arm försvann alltihop. Jag tycker det har varit en mycket skön kurs och skall börja träna varje dag."

Känns på djupet

"Det här är min andra Shenxin-kurs. Jag tycker att rörelserna satte sig bättre den här gången, det gick mer på djupet den här gången. Under rörelserna har det känts i hela kroppen."

Skönare än rasterna

"Jag upplevde att jag kunde slappna av mer än jag brukar kunna på kurser. När det blev rast tänkte jag 'Åh, nej' – det var så skönt när vi tränade."

Inflammerat knä

"Jag har haft en inflammation i ett knä, jag har inte kunnat röra mig som jag är van vid. Men idag går det mycket bättre så någonting har helt klart hänt."

Klarare syn

"När vi gjorde ögonrörelserna blev jag påmind om att jag efter varje vinterkurs alltid kan se perfekt. Jag har stora problem att kunna se på långt håll så det är en fantastisk känsla att kunna se på långt håll, som en uppenbarelse. Jag tränar dock inte så mycket hemma, så det går tillbaka lite. Men nu ser jag klarare igen."

Får energi

"Jag har efter vinterkursen tränat Shenxin varje morgon. Det ger mig energi för hela dagen och jag är nöjd med det."

Mindre depression och större lugn

"Jag tycker att jag har fått jättebra resultat av Shenxin, även om jag inte har gått någon vinterkurs än. Jag tycker att Shenxin rår på mitt oregerliga sinne så att jag får lugn. Det är kanon, otroligt bra för mitt mentala tillstånd. Jag brukar bli trött på hösten och har även haft problem med depression men med Shenxin kan jag lyfta mig över omständigheterna och mörkret."

Förbättrad kroppshållning

"Jag känner mig väldigt glad över att vara här. Jag har haft en upplevelse av att jag alltid har stått fel på mitt vänstra ben. Jag har haft trott att jag har stått platt, men det har jag inte gjort. Det var härligt att upptäcka detta. Nu står jag mycket bättre, kroppshållningen har blivit bättre."

Det känns bättre när jag tränar

"Jag har haft en del diffusa symptom under ett par månader, lite smärtor här och där. Jag blev biten av en fästing i somras. Men varje gång jag ställer mig och tränar – hemma eller på kurs – känns det jättebra. Det känns stärkt. Det gör att jag blir väldigt inspirerad att gå vidare med Shenxin, så jag tränar mycket Shenxin nu för tiden."

Lugn i kroppen

"Jag har tränat Shenxin i flera år, men under den här helgen har jag kunnat vara lugn i kroppen. Det har jag inte kunnat förut."

Pigg i mörkret

"Jag har varit rätt så trött senaste tiden men nu känner jag att jag har fått mycket Qi. Jag har tränat rätt så mycket Shenxin efter att jag gick vinterkursen för två år sedan. Det senaste halvåret har jag dock tränat enbart Lyft upp Qi, men nu skall jag träna Shenxin igen och försöka bli piggare trots mörkret och kylan."

Artrosen är mindre besvärlig

"Mina leder har inte varit så snälla mot mig. Jag har artros i mina knän. Men efter att jag gick vinterkursen blev lederna snällare och jag är glatt överraskad över hur bra lederna har skött sig idag. Jag tycker mycket om att träna Shenxin."

Roligt och uppiggande

"Det här var första gången jag har tränat Shenxin och tycker det var en rolig övning. Och jag blev pigg av den. Natten innan kursen åkte jag buss hela natten och sova bara en timma i en säng innan kursen. Men på kvällen var jag på konsert och glömde bort att jag hade kommit till Stockholm på morgonen – jag reflekterade inte över det. Jag gick och lade mig mitt i natten. Jag kom ändå upp på morgonen. Det har varit en rolig och uppiggande träning."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen