Lyft upp Qi Göteborg [2008-09-06]

En skön varm känsla, en avslappnad atmosfär och mycket Qi var av många deltagare en sammanfattning av höstens första helgkurs i Göteborg. Stundtals vräkte regnet ner utanför fönstret vilket höjde mysfaktorn och förstärkte den "goa och lugna" känsla man redan hade fått av att vara i Qifältet. För övrigt var det många kära återseende efter sommarens uppehåll och de nya deltagarna blev väl omhändertagna av dessa "veteraner". Det fanns även de som rest långväga för att få gå på kurs, en passade på i samband med andra åtaganden i staden och en annan tyckte att kurstillfällena i den egna staden stämde dåligt med sin kalender varför det passade bra med en tripp till Göteborg "det tar ju faktiskt bara tre timmar att resa hit".

Några av deltagarnas kommentarer från kursen:

Värk, Smärta och Stelhet

"Min semester i år var väldigt aktiv vilket gjorde att jag ansträngde mig mycket, jag har cyklat och vandrat långa sträckor. Mina äventyr har resulterat i att jag har fått ont i det ena benet med ihållande värk. På söndagen var värken helt borta, otroligt!!

"Normalt har jag mycket värk i kroppen eftersom jag sedan många år varit mycket sjuk. Har inte haft det under denna kurs och det har känts väldigt bra. Det känns som när jag var på sommarkurs i somras".

"Under kursen så har det blivit bättre i min fotled som jag har brutit för några år sedan. Under sommarkursen så försvann den molvärk som jag hade alltid, alltid, dag och natt sedan benbrottet. Men även om molvärken försvann då så har jag haft ont från och till men det har inte varit den ständiga värken, men jag har inte haft någon värk alls under och efter dessa kursdagar, det försvann på lördagen. Jag känner också att jag blivit lättare i både kropp och sinne".

"Mitt problem är att jag är väldigt stel i hela kroppen, speciellt i nacken och under kursen har jag blivit lite mer avslappnad, har varit trött och varm om vartannat".

"Igår morse när jag vaknade så var jag jättespänd i hela nacken och ner i ryggen. Det är så gott som borta nu och jag har bara varit med här idag. Jag känner mig dessutom väldigt lugn och avslappnad".

Lugn, Glad och Lycklig

"Jag känner mig så otroligt lycklig och tacksam och jag har en skön känsla i kroppen efter denna kurs, även min familj har påpekat skillnaden. Jag är lika avslappnad och harmonisk som jag var efter sommarkursen tycker de och jag håller med. Jag börjar få en allt större förståelse för Qifältet, det kändes som om jag blev lyft in i rummet på söndagen".

"Jag har problem i min vänstersida och även känslomässigt. Under denna kurs så har jag känt hur det hänger ihop. När jag äntligen under träningen blev riktigt rak i min arm så kände jag hur det arbetade i hjärnan och att jag blev lugnare och hur jag kom närmare mig själv på något sätt. Det är svårt att förklara men det känns väldigt härligt".

"Jag är främst här för att träna närvaro för det behöver jag och jag tycker det fungerar väldigt bra".

"Under denna kurs har jag känt mig väldigt lugn. Jag har fått många fina korrigeringar och jag som trodde att jag gjorde allt så bra, det var nyttigt".

Lärare:

Kate Ohlsson