Lyft upp Qi Kungsbacka [2008-09-27]

Det har blivit tradition att Kungsbacka arrangerar en kurs i Lyft Upp Qi varje höst och detta år var inget undantag. Kursen brukar vara mycket uppskattad av den träningsgrupp som har etablerats där. Många passar därför på att repetera den för att få en chans att få vara i Qi-fältet under ett par dagar. Nya deltagare kom snabbt in i övningarna med hjälp av dessa "veteraner" och träningsgruppen kommer framöver att få ett tillskott av nya "Qigongare". Vi hade denna gång även flera deltagare som av olika anledning gjort ett uppehåll i sin träning under några år och som nu hittat tillbaka vilket alla tyckte var trevligt.

Kungsbacka 2008

Några röster från kursen:

Uppehåll i träningen – Hitta tillbaka till träningen

"Jag gick en kurs 2001 och tränade i ung ett år. Det var många på jobbet som höll på med det då och det kändes skönt. Sen kom två barn och fokus hamnade någon annanstans. Jag vet inte varför men det poppade upp att nu var det nog dags att ta nya tag. Denna kurs har "bitit" ordentligt, det känns bra".

"Jag gick en kurs 1999 efter att jag fått information om den på en mässa. Jag hade precis blivit påkörd och anmälde mig omedelbart för en kurs för jag hade diverse obehagliga wiplash symtom som jag ville komma till rätta med. Jag var flitig och tränade på både morgon och kväll och alla symptom försvann på tre månader och jag blev helt bra. Jag fortsatte att träna i ungefär ett år men sedan föll det bort mer och mer. Nu har det varit en jobbig period i livet och jag känner att jag vill ta upp träningen igen och denna gång har jag föresatt mig att fortsätta träna".

"Jag har under de senaste veckorna kommit ifrån Qigongen lite och kände att jag behövde fylla på lite och komma i fas igen. Nu är jag på gång igen och ska ta vara på detta".

Förkylning

"Det har hänt en hel del precis som vanligt när jag är på kurs. Det bubblar och håller på. Jag hade en förkylning när jag kom hit och den har lättat".

Stress

"Jag har varit en väldigt frisk, pigg och glad person till för ett år sedan då jag fick en utmattningsdepression. Den skyndades igenom och innan semestern skulle jag vara återställd och arbeta 100%. Det gick inte så bra, jag fick dra i nödbromsen. Då kände jag att jag skulle kunna ge detta en chans. Jag kanske inte har varit så intresserad av denna träningsform innan, det har känts lite för lugnt för mig, för sakta. Men det har känts jättebra under den här kursen. Det har varit jätteroligt att vara med här och jättesköna rörelser, väldigt behagligt så det här vill jag gärna fortsätta med".

Qifältet

"Igår när vi gjorde La Qi och Qireglering så nickade jag till för en sekund. Just när jag kom tillbaka var jag jättetrött, sen så sa det bara pang, så var jag helt klar och jättepigg, en häftig känsla. Det är en känsla som jag ofta kan få på sommarkurser när vi har Qireglering".

"Jag ramlade ner för trappan och stukade min fot riktigt illa. När jag efter ett litet uppehåll började träna Qigong igen så var det som förgjort. Varje gång jag klev in i det rackans Qifältet så var det som om det flög rakt ner i foten och det gjorde något så ruskigt ont varje gång och de två timmarna kvällsträningen varade var en pina. Men jag tänkte att det var väl själve den "skiten skall ju bort" så jag fortsatte träna. Borta var det efter två månader, det var lite kul att upptäcka detta med Qifältet".

Årlig avstämning

"Jag tycker att det är väldigt roligt att komma hit till Kungsbacka, dels kan det ha att göra med att det var här jag började träna för sex år sedan. För varje år har jag kunnat se hur jag har blivit bättre och bättre. Det är ett bra sätt att checka av att komma hit eftersom det är ett år emellan varje gång".

Lärare:

Kate Ohlsson