Lyft upp Qi Kungsängen [2008-10-11]

Den här gången hölls veckoslutskursen på högsta väningen i Kungsängens vackra nya kommunhus. Från panoramafönstret hade vi en vacker utsikt över Mälaren och den omgivande naturen. Men när vi började träna hade vi inte så mycket tid över för att beundra utsikten.

Det var många avancerade deltagare med på kursen och alla såg ut att trivas med träningen. Här är några av deltagarnas ord efter kursen:

Förbättrad cirkulation med qigong

"Mina händer är varma och jag känner mig varm i skuldrorna. Mina axlar har blivit mjukare och det knakar i dem".

Allergireaktion

"För en tid sen var jag ute och åt middag. Jag fick lite bröd som innehöll en del kryddor. Jag fick en allergireaktion men den var så mild så jag lät bli brödet och fortsatte att äta. Om jag hade smakat sådant bröd innan jag började träna skulle mina öron kännas uppstoppade och tungan skulle ha känts svullen".

Smärta i kroppen minskade med qigong

"Jag har tränat i ungefär sex månader. Mitt skadade knä blir bättre för varje dag som går. Tidigare hade jag alltid ont. Jag kan fortfarande känna av smärtan ibland men den är helt annorlunda jämfört med hur det var en gång i tiden".

"Min högra axel har förbättrats en hel del. Från början hade jag svårt att lyfta den högt och den smärtade så jag kunde inte sova på den. Nu är den så gott som ny".

Qigong helgkurs i Kungsängen

Lärare:

Arne Nordgren