Lyft upp Qi Vasa [2008-10-11]

Höstens Lyft upp Qi kurs i Vasa samlade en skara människor som alla bidrog till den trevliga atmosfären på kursen. De nya fick stor hjälp av de repeterande, inlärningen gick därför smidigt. Många upplevde att de blev lugnare och varmare i kroppen under kursens gång. Ett bra sätt att möta hösten och vinterns mörkare väder är att gå en kurs och på det viset få mer energi.

Ur deltagarnas kommentarer:

Skön känsla och piggare

"Efter föreläsningen tyckte jag det verkade så intressant att jag bestämde mig för att gå kursen. Jag orkade vara med på hela kursen trots att jag har varit väldigt trött och förkyld hela veckan. Jag fick en lätt och skön känsla i kroppen och jag känner mig mycket piggare."

God sömn, reglera bort stress

"Det är väldigt skönt att träna och jag sover gott efter att jag har tränat. Träna Qigong är ett bra sätt att reglera bort stress."

Vasa 081005_350

Inte längre magproblem

"Innan jag började träna Qigong hade jag väldiga problem med magen och nu är dom problemen borta. Om jag är orolig så blir jag lugn av att träna och är jag trött så blir jag piggare."

Inga spänningar, starkare rygg

"Jag har blivit av med spänningar och stress av Qigongträningen, min rygg har också blivit starkare."

Laktosintolerans, smärtstillande tabletter

"Jag har fått många stora förbättringar av träningen bland annat så har min laktosintolerans försvunnit och jag har inte längre migrän. Förr åt jag regelbundet värktabletter mot smärta i rygg och axlar, nu äter jag inte värktabletter längre. Skulle jag få ont så ställer jag mig och tränar istället. En hel del saker har förbättrats som jag glömt bort att jag haft."

Varmare kropp

"Jag har blivit varmare i kroppen."

Skön känsla i nacke och rygg

"Jag fick en varm skön känsla i nacken och ryggen."

Lugnare och mer avslappnad

"Jag känner mig lugnare och mer avslappnad."

Pedagogiskt upplägg

"Det är ett bra pedagogsikt upplägg på kursen."

Lärare:

Johannes Nordgaard