Lyft upp Qi Ljungby [2008-10-04]

Höstens kurs i Lyft Upp Qi i Ljungby samlade en skara vänliga och trevliga människor. Vädret var typiskt höstväder med regn och blåst men det påverkade inte deltagarna som med stort intresse och positiv anda deltog i undervisningen. En handfull av de repeterande hade åkt ca 20 mil bara för att få vara med på kursen och delta i vårt starka Qifält.

Ur deltagarnas kommentarer:

Bättre i allergin och armbågarna

"Min allergi har blivit bättre och jag har haft hemskt ont i armbågarna men det har också blivit bättre. Det är riktigt bra det här."

"Jag har varit utbränd och totalt körd i botten, efter min första helgkurs var det som att vända en hand. Alla i min närhet undrade vad jag hade gjort. Jag fick en helt annan livsgnista, var som en helt annan person."

Sommarkurs, inflammation i bukspottkörteln, mental och fysisk hälsa

"Jag gick min första sommarkurs i somras och det var en helt fantastisk upplevelse. Jag har en kronisk inflammation i bukspottkörteln som jag haft mycket problem med men som blivit mycket mycket bättre. Jag mår mentalt mycket bättre, är piggare och gladare. Har haft problem med min nacke och ena axel men det är helt borta, jag behöver inte gå till min naprapat längre. Jag känner att jag fått ett annat liv efter jag började med Qigong."

Mindre ofta migrän, mentala förbättringar

"Jag har haft svår migrän. Nu kommer anfallen mer sällan och de är inte lika tuffa som förut. I början tänkte jag mycket på det fysiska men nu märker jag störst skillnad i mitt mentala tillstånd, hur man tänker, hur man beter sig mot andra människor och sig själv, det är jätteintressant."

Bättre i ryggen, kick av hemsidan

"Min rygg har blivit mycket bättre, nu kan jag gå i skogen och plocka bär utan problem. Det är bra med Qigong. När jag går in på hemsidan och läser kursrapporter, publikationer och personliga berättelser får jag en liten kick och det går bättre att träna."

Sommarkurs, Qigong i vardagen

"Jag har gått på sommarkurs två år i rad och det är riktigt fantastiskt. Jag har redan planerat in sommarkursen nästa sommar. Jag började träna när jag såg vilka förbättringar min dotter fick av Qigongträningen. Jag har fått in träningen i min vardag, det är lika viktigt för mig att träna som att äta mat."

Skön känsla

"Det känns jätteskönt, jag tänker fortsätta träna."

Migränen släppte

"Jag har migrän. Under träningen tidigare idag så försvann en del av huvudvärken."

Ryggsmärtan försvann

"Jag lastade in 350 kg hö i veckan och som vanligt fick jag ont i ryggen. Vanligtvis tar jag tabletter för smärtan men igår bara försvann ryggsmärtan, det är jättebra det här."

Två bra dagar

"De här två dagarna har varit jättebra."

Positivt inställd

"Jag är väldigt positivt inställd till Qigongen och jag har bestämt mig för att följa upp det riktigt."

Från vrak till något bättre

"När jag började träna var jag ett vrak som människa. Qigongen har hjälpt mig mycket."

Mjukare axlar

"Jag har problem med axlarna. Min massör brukar säga till mig att jag har axlar hårda som träbitar. Igår efter träningen så brände det i axlarna och nu är dom mycket mjukare. Jag är positiv till Qigongträningen."

Varm i kroppen efter träning

"Jag kände redan efter en timme igår att det började jobba på de ställen där jag har blockeringar. Vanligtvis är jag kall och fryser men efter träningen igår så var jag varm i kroppen. Jag ska definitivt fortsätta med den här träningen."

Qigong gjorde kiropraktorn arbetslös

"Förr gick jag till en kiropraktor i regel 1-2 gånger per år, efter att jag började med Qigong så har jag inte behövt gå en enda gång."

Lärare:

Johannes Nordgaard