Lyft upp Qi Köpenhamn [2008-09-27]

Köpenhamn bjöd oss alla på vackert höst väder och värme då vi hade vår 4:e kurs i Lyft upp Qi. I en fin atmosfär var vi ett gäng med nya och "gamla" deltagare som deltog i kursen. Nya som lärde sig övningarna för första gången och repeterande som var med för att korrigerar sina rörelser och inte minst för att delta och bidra till det starka Qifältet som vi har på alla våra kurser.

Några kommentarer från deltagare:

God sömn

"Jag har hört om Qigong länge och det är tack vare en kompis som jag är här. Det var roligt att prova på något nytt och nu kan jag och min kompis träna tillsammans. Jag sov gott i natt och kände mig pigg i morse."

"Jag har sovit som en sten i natt, mycket djupt. Det var härligt."

Rökfri

" I somras på sommarkursen bestämde jag mig för att sluta röka och sedan dess har jag varit rökfri. Jag trodde aldrig att jag skulle sluta med det. Direkt när jag för ett år sedan gick min första helgkurs så blev jag rörligare i kroppen och jag har vidare fått stora förbättringar kroppsligt och mentalt."

Problem med fötterna

"Jag har haft stora problem med fötterna och det har jag inte sedan jag började med Qigongen och det är jag mycket imponerad av. Veckoträningen vi har här i Köpenhamn har varit en stor hjälp för mig att hålla igång träningen."

Står och går bättre

"Idag har jag nästan kunnat gå normalt och när jag tränar så kan jag stå mycket bättre."

Förebyggande träning

"Det är en god kombination med de fysiska rörelserna och ro i sinnet. Jag tränar för att motverka skröpligheter. Jag vill ha det gott och jag är glad att jag har Qigongen som en del i mitt vanliga liv."

Avslappnade axlar och mindre smärta

"Jag går på musikkonservatoriet här i Köpenhamn och mina axlar har blivit spända av mitt piano spelande. De har efter träningen sjunkit ner en våning och en muskel i ryggen har slutat att domna. Qigongen har också hjälpt mig med att inte ge upp mentalt. Idag när vi tränade "La Qi" så gick det bara av sig själv."

"En stor tillfredsställelse är att det glider bättre i mina axlar när jag gör rörelserna nu. Mitt knä gör inte lika ont som tidigare. Mitt onda i nacken försvann efter min första helgkurs och har inte kommit tillbaka."

God stämning och mycket energi

"Det är fantastiskt att märka vilken god stämning det har varit på kursen. Helgkurserna ger mig så otroligt mycket energi."

Lärare:

Fatima Ringvall