Lyft upp Qi Stockholm [2008-09-20]

Höstens första grundkurs i Lyft Upp Qi i Stockholm genomfördes i positiv anda. Som vanligt fick nybörjarna stor hjälp av dem som deltagit längre tid.

Ur deltagarnas kommentarer:

Större mentalt lugn

"Har tränat i ca 3 år, det har varit väldigt spännande och kul. Började inte på grund av någon åkomma utan för att jag var intresserad av Qigong. Jag jobbar väldigt mycket, men sen jag började med qigong kan jag snabbt få ett mentalt lugn och god sömn trots mycket arbete med många deadlines. Träningen är njutningsfull och jag har fått mycket glädje av den."

"Kursen har varit en väldigt positiv upplevelse. Kroppen känns lösare och jag har fått ett visst lugn. Jag ser fram emot att fortsätta träna."

"Det har varit skönt att komma hit. Jag blir lugnare och får mer energi av träningen."

"Det har varit en väldigt givande helg. Jag känner mig lugn och jag är glad att jag kom hit."

"Jag tränar dagligen. Har märkt att jag är mer harmonisk och mycket lugnare sedan jag började med Qigong. Zhineng Qigong är ett bra sätt att ta hand om sitt liv."

Lugnare och lyckligare

"Qigongen har hjälpt mig bli väldigt mycket lugnare och gladare. Jag kan nu lita mer på mig själv och på andra. Det har varit jätteskönt att träna och jag är glad att jag kom hit."

Korrigera rörelserna

"Det har känts bra att få rätta till rörelserna. Jag ska försöka träna varje kväll."

Sommarkursen

"Jag var på 9-dagars sommarkurs i somras och de är de bästa 9 dagarna jag haft."

Astma och allergi, sommarkurs

"Jag har astma och allergi. Efter årets sommarkurs behövde jag inte snyta mig på tre veckor. Mina fingrar som varit krokiga har börjat räta ut sig. Sommarkursen är det bästa jag gjort, kan rekommendera det till alla nybörjare."

Inte längre flygrädd

"Det har varit en skön helg. Jag fick nyligen ett ganska roligt resultat. Jag har varit mycket flygrädd men sist jag flög kunde jag till och med tycka att det var vackert där uppe bland molnen."

Det vänliga leendet

"Om man ler går allt mycket lättare."

Bättre välbefinnande

"Det är aldrig för sent att börja träna Qigong. Jag håller en ryggoperation ifrån mig med qigongträningen. Jag mår bättre och livet fungerar bättre av träningen."

Positiv insikt

"Jag förstår att det här är jättebra för mig att hålla på med."

Lärare:

Lars Hagner