Lyft upp Qi Cambridge [2008-09-06]

Så har vi hållit vår första kurs i Cambridge, en gammal anrik stad full av college och universitet. England bjöd på typiskt "engelskt väder" med en del regn. Men för oss som tillbringade en stor del av helgen på St Philips Primary School spelade inte vädret någon roll, då vi höll till i den ljusa och fina gymnastiksalen.

Då vi var på en ny ort så var de flesta deltagare nya och för ovanlighetens skull så var det också fler män än kvinnor. Vi fick gott stöd av några repeterande deltagare från våra kurser i Norwich.

Några kommentarer från deltagarna:

Bättre cirkulation

"Jag brukade ha kalla fötter och händer förut men nu är det inte ett problem längre. Ärr som jag haft på mina händer har läkt."

Lugnare och mindre stress

"Qigong träningen har hjälpt hela mig och jag tränar regelbundet. Jag har blivit lugnare och känner inte av stress på samma sätt som tidigare. Det har förändrat mig som person och jag inser att jag kan ändra på saker hos mig själv som jag inte gillar."

Harmoni och god atmosfär

"Jag visste inget om Qigong när jag kom hit. Jag är glad att jag kom och det har varit en fin atmosfär på kursen."

"Den varma atmosfären under kursen har hjälpt mig att lära mig övningarna."

"Det har varit en fin grupp och jag uppskattar de glada skratten tillsammans i undervisningen. Det har varit lugn och harmoni i träningen."

Mer energi

"Jag är förvånad hur mycket vi har hunnit lära oss under kursen. Jag hade mycket energi i går kväll när jag kom hem."

Enkelhet och naturlig träning

"Jag har njutit av kursen. Jag har länge letat efter något med klarhet i och kursen är uppbyggd på ett mycket enkelt och tydligt sätt. Detta har inspirerat mig att fortsätta att träna Zhineng Qigong."

"Jag har provat många olika träningsformer förut och funnit det för svårt och har fått tvinga mig själv för att träna. Det finns något naturligt i den här träningen och jag har inte blivit så trött som jag vanligtvis blir. Jag gillar enkelheten i övningarna."

Mindre migrän

"Min migrän som jag haft i 15 år har minskat till mindre än hälften. Jag kan använda träningen som en hjälp när jag känner att migränen är på väg."

Mer social och uthållig

"Tidigare när jag lärt mig något och skulle träna det så har det hållit ett tag och sedan har jag gett upp. Qigong träningen är det första som jag har fortsatt med. Den här helgen har jag orkat vara social och pratat med andra under kursen."

Lärare:

Fatima Ringvall