Lyft upp Qi Nagu [2008-09-06]

Natursköna Nagu stod som värd för en grundkurs i Lyft Upp Qi den första helgen i september. Det var andra gången vi höll kurs i Nagu och även den här gången kom det deltagare både från själva Nagu och från andra orter. Flera valde att kombinera en stughelg med lite Qigongträning, och vad är väl bättre än en avslappnande Qigonghelg i Åbolands skärgård.

Möjligheten att få träna tillsammans uppskattades av både nya och repeterande deltagare. Flera av nybörjarna kände genast att det här var "deras grej", och de som repeterade kunde berätta hur viktigt det är att få träna tillsammans i med andra, både på våra kurser och i våra träningsgrupper. Träning i grupp ger snabbare resultat, vilket vi märkte på kursen, men deltagarna påpekade också hur glad man blir av att träna tillsammans och träffa trevliga människor.

Ur deltagarnas kommentarer:

Inga infektioner längre

För mig är det A och O att få en rutin där jag tränar varje dag. Den dagen jag börjar med Qigong, den dagen är räddad. Stress biter inte på mig på samma sätt. Jag mår jättebra numera, det är inget fel på mig längre. Jag har aldrig infektioner längre.

Nagu LUQ 080908

Mår bra av träningen

Jag har tränat i fem år och det är mycket för att vara mig! Jag brukar inte orka hålla på med en sak så länge. För mig är det jätteviktigt att delta i träningsgruppen och att repetera kurser. Jag mår fysiskt och psykiskt bra av Qigongen.

Jag är nöjd, glad och lycklig. Det här är min grej. Jag tänker fortsätta.

Det är roligt och skönt att träna. Jag tycker om det.

Det har varit roligt att få dela denna kurs med så många fina människor. Man blir så glad. Det har aldrig hänt att jag skulle ha åkt hem en söndag på dåligt humör.

Bättre rygg

Jag hade svåra ryggproblem när jag började träna. Jag har varit flitig och tränat varje dag. Det har skett en stor förändring. Jag fick ett nytt jobb med mycket resande och jag var inte säker på att ryggen skulle hålla, men det har den gjort!

Hjälp mot sömnproblem, svårläkt sår och åksjuka

Det är så avkopplande att komma på kurs. Jag har alltid blivit bättre efter varje kurs. Jag led av sömnproblem i många år. Qigongen är det första som har hjälpt mig. Förut låg jag natt efter natt utan att kunna sova. Nu är det ovanligt att jag har problem med sömnen. Efter den förra kursen hände två bra saker. Jag hade ett sår på hakan som inte ville läka, men efter kursen blev det bra. Förut har jag haft problem med åksjuka, men efter kursen kunde jag läsa en bok med liten text i en hel timme i bilen. Det har aldrig hänt förut.

Mindre trött av träning

Jag var väldigt trött innan kursen, men jag märkte att jag blev piggare direkt efter föreläsningen. Jag tror på den här träningen. Det är jättebra för mig att få tömma huvudet.

Bättre i huvud och nacke

Det här är min grej. På bara två dagar har jag blivit bättre i huvud och nacke. Jag mår bra.

Lugnare och mindre irriterad

De morgnar jag gör Qigong är jag mera i mig själv och lugnare. Jag märker att jag är mera i min kropp och gör mindre missar, som t.ex. att tappa saker. Jag mår bättre både fysiskt och mentalt. Jag blir mindre irriterad på barnen både hemma och i skolan.

Mindre halsont och förkylningar, lindrad känslighet mot mobilstrålning

Jag är känslig mot mobilstrålning, men med Qigongen har jag fått lindring. Jag brukar ta bort ont i halsen med Qigong. Om jag vaknar med ont i halsen bara gör jag träningsprogrammet en gång och så går det över. Sedan jag började träna har jag bara varit förkyld en gång.

Hittar lösningen på problem

Jag mår bra av träningen. Ibland hjälper den mig att lösa problem. Det bara slår mig vad lösningen är, i lugn och ro.

Lärare:

Jeanette Heidenberg