LUQ 2 Åbo [2008-05-24]

Ett stort antal Qigongare valde att delta i Lyft Upp Qi 2 kursen i Åbo istället för att vara ute i det fina vårvädret. Flera av deltagarna kom från andra orter, som Vasa och Helsingfors. Kursen präglades av stor glädje och flera uttryckte sin tacksamhet för att ha fått möjlighet att lära sig Zhineng Qigong.

Ur deltagarnas kommentarer:

Kursen i allmänhet

"Det här är min första LUQ2. Det har varit väldigt givande. Speciellt att få lära sig koncentrera sig bättre och ta bort ovidkommande tankar. Jag hoppas kunna gå vidare med det."

"Det här är min första LUQ2. Jag kände mig väldigt nyfiken. På grundkursen sades det att det här är allt ni behöver och det klarar ni er med. Men oj, vad mycket nytt det kom! Jag fick så mycket mera än jag hade väntat mig."

"Det har varit en fin kurs, tack till alla. Jag har haft mycket både på jobbet och privat den här våren och det kändes bra med en fördjupad kurs. Nu känner jag mig avslappnad."

"Det är första gången jag går LUQ 2. Det har varit intensiv träning och det känns i hela kroppen. Det motiverar till egen träning. Bra kurs, tack."

Åbo LUQ2 080525 stor

Koncentration

"Det här är min första LUQ2. Jag tycker jag har lärt mig mycket nytt. För mig är det svårt att koncentrera mig på det jag gör. Jag känner att jag har nytta av den här träningen. Det är motiverande att få korrigeringar, det hjälper mig med koncentrationen när jag tränar. Annars blir det lätt slentrianmässigt. Men nu tänker jag mera på det jag gör. Det var roligt att träffa så många som har tränat så länge. Ni har så många intressanta funderingar."

"Koncentrationen har alltid varit ett problem för mig. Jag har tänkt att jag är ett hopplöst fall. Men efter en sådan här kurs tänds en gnista av hopp. Det går ändå långsamt, långsamt framåt. Qigongen hjälper mig att tänka klarare. Det gör så att jag kan inse mina gränser och ändra mina omständigheter, så att jag inte förlorar Qi."

"Det här är första gången jag går LUQ2. Det har varit jätteskönt att träna. Kursen har varit intressant. Det jag känner att jag tar med mig från den här kursen är ett större lugn i min träning."

"Det här är min första LUQ2. Idag har jag haft ett jätteskönt lugn. Det vi lärt oss idag kommer att göra det lättare för mig att koncentrera mig."

Trötthet

"Jag var jättetrött på onsdag och torsdag. Jag har rest omkring i två månader och jag var väldigt trött. Jag tänkte att jag inte orkar komma på kurs till Åbo. Men jag visste ändå att det skulle kännas bra. Idag har jag glömt hur trött jag var. Jag är så mycket piggare. Det är väldigt starkt när man tränar så här mycket. När man tränar är det som att jobba med sig själv. "

Tacksamhet

"Jag är så glad att få vara här och är så glad att har fått lära mig den här metoden."

"Det här är min första LUQ II-kurs. Är tacksam för att bli rättad när jag gör rörelserna. Jag vet ändå att träningen är bra för mig fast jag inte gör precis som det ska göras. Jag är tacksam att ha Qigongen som ett verktyg och ingen kan ta det ifrån mig."

Lärare:

Lars Hagner