Lyft upp Qi Stockholm [2008-05-17]

På alla våra kurser är det många som gått kursen förut. Det är inte för att de har svårt att lära sig övningarna utan de vill bl.a vara med och träna i vårt starka Qifält, få sina rörelser korrigerade, hjälpa andra som inte tränat så länge, vara i en trivsam miljö och öka sin Gungfu. Att många repeterar våra kurser är också till gagn för dom som medverkar för första gången. De nya kan t.ex få bra korrigeringar av rörelserna och ta del av erfarenheter från de som tränat ett tag.

Det är många som fått fina resultat efter träning med European Zhineng Qigong Center. Nedan följer några kommentarer från deltagarna på helgens kurs i Stockholm som också var terminens sista.

Piggare

"Kom i kontakt med Qigong genom friskvården på jobbet som ordnade en kurs åt oss anställda. Förut var jag väldigt morgontrött, jag fick tvinga mig upp men nu är det inga problem att stiga upp. Vi är några stycken på jobbet som tränar varje dag på lunchrasten. Det känns bra och det har blivit ett behov att träna Qigong."

"Min bror tipsade mig om Qigong, tyckte det lät bra för jag är trött väldigt ofta. Bara på den här helgkursen har jag blivit mycket piggare det känns inspirerande."

Qigong i vardagen

"Kom i kontakt med Qigong genom astma och allergi förbundet. Det har varit en bra kurs. Jag ska eventuellt gå sommarkursen. Jag brukar tänka på att stå med kroppen reglerad i vardagen t.ex när jag väntar på bussen eller tunnelbanan."

Lycka

"Jag har tränat ett tag. Jag känner mig lycklig, det pirrar i hela kroppen efter träningen. Jag är så glad att min brorsdotter är med på kursen."

Astma och allergi

"Jag har astma och allergier men i julas åt jag apelsin för första gången på tolv år! Nu tål jag även syren och starka blomdofter och det är ett steg framåt. Jag har blivit väldigt mycket mjukare i hela kroppen av att träna qigong."

Qigong på jobbet

"Vi är några på jobbet som tränar varje morgon, det har vi gjort nu i 10 års tid. Det är en väldigt bra start på dagen att träna."

Bättre självkänsla

"Det har varit en jätteskön helg. Jag tycker hemsidan är jättebra för att få upplyftande och motiverande information. Jag har fått bättre självkänsla av träningen och större klarhet och struktur i mitt arbete."

Inspirerande kurser

"För mig är det viktigt få komma på kurs och få inspiration."

Nacken har blivit bättre

"Det här är min första kurs. Jag har ont i nacken efter en bilolycka förra sommaren. Under kursen så har nacken blivit bättre."

Invalid efter idrottsskada

"Jag hade lite idrottsskador innan jag började träna bl.a var en av mina handleder enligt läkaren 7 % invalid. Nu är den helt återställd och jag har inte haft problem med den sen dess. För några dagar sedan sträckte jag mig på jobbet, morgonen därefter vaknade jag med kraftig smärta i ryggen. Jag behövde bara träna lite extra den dagen så försvann smärtan."

Lärare:

Lars Hagner