Lyft upp Qi Borgå [2008-05-10]

Vårsolen log över ett grönskande Borgå och inne i Borgå Folkakademi lyste även många leenden och skratt när deltagare från när och fjärran hade samlats för att fira morsdagshelg i Qigongens tecken. Grundkursen i Lyft upp Qi hade lockat deltagare i alla åldrar och det var glädjande att flera yngre deltagare hade hittat till kursen. Stämningen var lugn och positiv och kändes lika varm som vårsolen utanför.

Några kommentarer från deltagarna:

Stadigare fötter

"Jag är nybörjare och igår svajade jag på ostadiga fötter hela dagen, som på en ostadig sjö. Idag känns det mycket bättre redan, jag känner att jag att jag står stadigare på jorden!"

Lugn och pigg

"Jag har hållit på med Qigong en tid. Det har varit skönt att komma på kurs och fästa mig vid detaljer och jag har njutit av att vara i Qi- fältet."

"Igår var jag väldigt trött, men det kändes som en positiv trötthet. Idag är jag pigg trots att det känns som om vi har gjort mera idag!"

Förslitning i nacken bra

"Jag har denna helg känt ro och frid i rörelserna och hittat små detaljer att förbättre, en rofylld rättelse. Jag har glömt bort att jag har förslitning i nacken som gjort att disken sjunkit ihop. Tidigare behövde jag få sprutor i kotutrymmet. Det behöver jag inte mera!"

Positiv insikt

"Ifjol höstas hände det tre svåra händelser i mitt liv och jag blev sjuk. Nu efteråt kan jag se att Qigongen har hjälpt mig att bli frisk snabbt och kanske att jag skulle ha blivit mycket sjukare om jag inte hade tränat Qigong före. Det har jag insett denna helg och jag är väldigt tacksam för den insikten."

Lärare:

Camilla Heidenberg